pierakakis
«Στο ΥΠΑΙΘΑ επενδύουμε σε υποδομές για την εκπαίδευση σε απομακρυσμένες περιοχές», δήλωσε ο Κ. Πιερρακάκης

Στη Μαδρίτη βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, όπου παρευρέθηκε στο  στο Govtech 4 Impact World Congress και συζήτησε τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στην εκπαίδευση

«Με γνώμονα αυτές τις αρχές, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επενδύουμε σε υποδομές και θέτουμε σε λειτουργία εφαρμογές που ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, ενδυναμώνουν τη σχέση εκπαιδευτικών - μαθητών και αναβαθμίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές», δήλωσε ο υπουργός.

Συμπλήρωσε πως ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων σε όλες τις τάξεις από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο και την καθιέρωση θεσμικών και χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας στα Πανεπιστήμιά.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Χθες στη Μαδρίτη, στο Govtech 4 Impact World Congress, συζητήσαμε για τις δυναμικές ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής, με έμφαση στις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία στην εκπαίδευση.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να αποτελέσει εργαλείο διευκόλυνσης και μοχλό προόδου για όλη την κοινωνία - και ιδίως για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αποστολή όλων των κυβερνήσεων είναι να δημιουργούν υπηρεσίες και να αναπτύσσουν πολιτικές για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Με γνώμονα αυτές τις αρχές, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επενδύουμε σε υποδομές και θέτουμε σε λειτουργία εφαρμογές που ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία, ενδυναμώνουν τη σχέση εκπαιδευτικών - μαθητών και αναβαθμίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει την αξιοποίηση των τεχνολογικών μέσων σε όλες τις τάξεις από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο και την καθιέρωση θεσμικών και χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας στα Πανεπιστήμιά μας. #G4I2024»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
Ρωτάμε τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας: Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργεί με λύσεις «μπαλώματος», θυσιάζοντας τη σταθερότητα και τις...
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
συντ
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εποχή για τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία στασιμότητας
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
ηλεκτρονική απάτη
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες
Χριστουγεννιάτικες αγορές χωρίς «δώρα» στους χάκερ: Οδηγός επιβίωσης για την κάρτα και το πορτοφόλι σας
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες