ανθρωπολογοι
Παράλληλα με το Συνέδριο θα γίνουν Εργαστήρια, προβολές εθνογραφικών ταινιών και θα παρουσιαστούν εκδόσεις σχετικές με την Κοινωνική Ανθρωπολογία.

Το Εργαστήριο Μελέτης του Πολιτισμού, Συνόρων και Κοινωνικού Φύλου του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνδιοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Κοινωνικών Ανθρωπολόγων Ελλάδας, τον Τομέα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας (Ethnofest) και το TwixtLab, το 2ο Διεθνές Συνέδριο Συλλόγου Κοινωνικών Ανθρωπολόγων Ελλάδας 2024 με τίτλο: «Ανθρωπολογία, Εθνογραφία σε/για αβέβαιους καιρούς».

Το Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν την Παρασκευή 24 και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Παλ. Φιλοσοφικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ισλαχανέ. Παράλληλα με το Συνέδριο θα γίνουν Εργαστήρια, προβολές εθνογραφικών ταινιών και θα παρουσιαστούν εκδόσεις σχετικές με την Κοινωνική Ανθρωπολογία.

Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, «το Συνέδριο επικεντρώνεται στην αβεβαιότητα των καιρών μας σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής. Η ανθρωπολογική κριτική ματιά μπορεί να γίνει διεισδυτική συμβάλλοντας ουσιαστικά αναδεικνύοντας τα κοινωνικά προβλήματα, ψηλαφώντας τις π(λ)ηγές τους και τα αποτελέσματα που φέρουν. Το συνέδριο προσκαλεί όσες και όσους εργάζονται και συνεργάζονται με τους τρόπους της ανθρωπολογικής σκέψης και της εθνογραφικής μεθόδου να συμμετάσχουν σε αυτή την κριτική διερεύνηση της αβεβαιότητας και της πολλαπλότητάς της. Με ποιους τρόπους μπορούμε να την αφουγκραστούμε, να την αναλύσουμε και να την κατανοήσουμε;».

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τους τρόπους συμμετοχής, μπορείτε να επισκέπτεστε το: https://anthroassociation.gr/skae_synedrio/

Το Συνέδριο υποστηρίζεται οικονομικά από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ανθρωπολογοι

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ευρώπη epso
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ
Ανοιχτές οι αιτήσεις για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τύπου «ΑΣΕΠ» – Χωρίς προϋπηρεσία, με πτυχίο τριετούς φοίτησης οι υποψήφιοι
Προκήρυξη-«μαμούθ»: 1.490 θέσεις διοικητικών στην ΕΕ με μισθό έως 6.961 ευρώ
panepistimio patrwn
Πανεπιστήμιο Πατρών: Απονομή του Διεθνούς Βραβείου Innovator Award 2025 στον Καθηγητή, κ. Σταύρο Ταραβήρα
Το βραβείο του απονέμεται σε αναγνώριση του υψηλού επιστημονικού του έργου για την υδροκεφαλία
Πανεπιστήμιο Πατρών: Απονομή του Διεθνούς Βραβείου Innovator Award 2025 στον Καθηγητή, κ. Σταύρο Ταραβήρα
Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Κατατακτήριες εξετάσεις ΑΕΙ: Τέλος στην κάλυψη κενών θέσεων χωρίς τη «βάση»
Διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία κατατακτηρίων εξετάσεων σε Τμήματα ή Μονοτμηματικές Σχολές των ΑΕΙ
Κατατακτήριες εξετάσεις ΑΕΙ: Τέλος στην κάλυψη κενών θέσεων χωρίς τη «βάση»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Εκτός σχολικής μονάδας η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου με απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης
Aπόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Νικόλαου Ζαρκαδούλα, χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για τους λόγους της...
Εκτός σχολικής μονάδας η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου με απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης