aithousa
ΟΙΕΛΕ: Ψάχνεις με μικροσκόπιο να δεις, αν κάνει κάτι νόμιμο!

Αδιανόητες παρανομίες αποδίδει σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκαπιδευτικών, που έλαβε σχετικές καταγγελίες.

Οπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, πέραν των παρανομιών η εν λόγω εκπαιδευτική μονάδα που έχει αδειοδοτηθεί ως Κ.Ξ.Γ., λειτουργεί και ως παράνομο Κέντρο Μελέτης!

Η ΟΙΕΛΕ προχώρησε σε καταγγελία για το συγκεκριμένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον ΕΟΠΠΕΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

«Άραγε, κάνουν κάτι νόμιμο εκεί μέσα;» Το ερώτημα αυτό ήρθε αυθόρμητα στα χείλη όσων διαβάσαμε την απίστευτη καταγγελία συναδέλφων για Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Νέα Μάκρη. Όσες παρανομίες λαμβάνουν χώρα σε έναν από τους πιο παραβατικούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, φαίνεται, τις διαπράττουν, πάντοτε με βάση την καταγγελία. Απλήρωτη εργασία, δήλωση εκπαιδευτικών ως υπαλλήλων γραφείου στην Εργάνη για να παίρνουν τα μισά λεφτά, μη καταβολή αμοιβής στις αργίες, λειτουργία παράνομου Κέντρου Μελέτης, καταστρατήγηση της 45λεπτης διδακτικής ώρας…

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα τι μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι:

1) στο εν λόγω Κ.Ξ.Γ. οι καθηγήτριες υποχρεώνονται σε παράνομη μελέτη και μάλιστα δεν κάνουν διάλειμμα για 180 λεπτά, άρα εργάζονται συνεχόμενα για 3 ώρες με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται το 45λεπτο της διδακτικής ώρας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 30 του ν.4415/2016.

2) καμία εκπαιδευτικός δεν αμείβεται για τις αργίες (25η Μάρτιου, Καθαρά Δευτέρα κ.λπ.).

3) μπαίνοντας στην ΕΡΓΑΝΗ κάποιες καθηγήτριες παρατήρησαν ότι χωρίς την συναίνεσή τους έχουν τεθεί σε εξαήμερη «άδεια» στις αρχές Μαρτίου παρά το γεγονός ότι ήταν παρούσες και έκαναν κανονικά μάθημα.

4) κάποιες καθηγήτριες αγγλικών έχουν δηλωθεί στην ΕΡΓΑΝΗ ως υπάλληλοι γραφείου με ωρομίσθιο 4,98 ευρώ (αντί του νόμιμου 9,48 για τους εκπαιδευτικούς!)

5) οι επιμορφώσεις, οι ενημερώσεις γονέων και οι «υποχρεωτικές» συναντήσεις καθηγητών που λαμβάνουν χώρα σε ώρες και ημέρες εκτός του εργασιακού μας ωραρίου (σαββατοκύριακα, πρωινά) δεν αμείβονται υπερωριακά.

Εκ των καταγγελλομένων, προκύπτει ότι η εν λόγω εκπαιδευτική μονάδα που έχει αδειοδοτηθεί ως Κ.Ξ.Γ., λειτουργεί και ως παράνομο Κέντρο Μελέτης. Είναι άγνωστο αν η κτηριακή υποδομή επιτρέπει τη συλλειτουργία του Κ.Ξ.Γ. με το παράνομο Κέντρο Μελέτης και αν διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων.

Η ΟΙΕΛΕ προχώρησε σε καταγγελία για το συγκεκριμένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον ΕΟΠΠΕΠ. Εκφράζουμε όμως την βαθιά μας ανησυχία ότι τίποτε δεν θα συμβεί κι ότι ο εργοδότης θα βγει, ως συνήθως, «λάδι». Διότι στον τόπο αυτό, όσο περισσότερο παρανομείς ως εργοδότης, τόσο πιο πολύ απλώνει η πολιτεία πέπλο προστασίας πάνω σου. Κι αν κάποιοι το αμφισβητήσουν, έρχονται το επόμενο διάστημα αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν αίσθηση…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Αίτημα για προσλήψεις καθηγητών σε θέση δασκάλων στα δημοτικά σχολεία - Σφοδρές αντιδράσεις
"Αν το αίτημα των ιδιοκτητών πραγματοποιηθεί, ανοίγει η κερκόπορτα για την κατάργηση της ειδικότητας των δασκάλων αρχικά στην ιδιωτική και μετέπειτα...
Αίτημα για προσλήψεις καθηγητών σε θέση δασκάλων στα δημοτικά σχολεία - Σφοδρές αντιδράσεις
Τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει νεκρά πρόσωπα
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα στην AI εποχή - Πόσο έτοιμοι είμαστε για μια ζωή μετά τον θάνατο; 
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ζωή μετά τον θάνατο είναι η νέα μπίζνα - Θα αναστήσεις τους νεκρούς σου;
Τηλεκπαίδευση
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό σχολείο»: «Σκοπός η γενίκευση της τηλεκπαίδευσης»
Πολυνομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ – «Ψηφιακό φροντιστήριο»: «Δελεάζουν εκπαιδευτικούς με μπόνους μονάδες μετάθεσης»