grafeio-ergasia
Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας καλεί σε σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή

Το Συντονιστικό Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Εργαστήριων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) της Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει ευρεία σύσκεψη φορέων την Πέμπτη 16/5 στις 6:30 στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51, 4ο όροφο), με στόχο να συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η απειλή κλεισίματος των ειδικών σχολείων, ενώ μεγάλα είναι και τα άλλα προβλήματα που προκύπτουν στον κλάδο.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι «Δεν ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα της προόδου, με τα ορατά επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, τις σημαντικές εξελίξεις στις επιστήμες της εκπαίδευσης και αγωγής, τους πάρα πολλούς ειδικευμένους και δοκιμασμένους επαγγελματίες του κλάδου, τα παιδιά μας να γυρεύουν σχολική στέγη ή να εκπαιδεύονται και να διδάσκονται σε ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολεία».

Η ανακοίνωση

«Το Συντονιστικό Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Εργαστήριων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) της Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν σε ευρεία σύσκεψη φορέων την Πέμπτη 16/5 στις 6:30 στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51, 4ο όροφο), ώστε συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα της δράσης μας απέναντι στη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια.

Η απειλή του κλεισίματος των ειδικών σχολείων των δικών μας παιδιών δεν αποτελεί παρά την κορυφή ενός παγόβουνου από εκρηκτικά προβλήματα:

  • Ντροπιαστικές και επικίνδυνες εγκαταστάσεις υπάρχουν σε πάρα πολλά σχολικά συγκροτήματα, καθώς και σε όλη την χώρα.
  • Τα δραματικά κενά σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καταγράφονται σε όλα τα ειδικά σχολεία.
  • Η παράλληλη στήριξη έχει μετατραπεί σε «είδος πολυτελείας».
  • Οι σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού και άλλου εξειδικευμένου εξοπλισμού είναι επίσης γενικευμένες.
  • Η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες και χιλιάδες οικογένειες με παιδιά με αναπηρία είναι αντιμέτωπες με έναν όλο και κλιμακούμενο Γολγοθά.
  • Μετά το ειδικό σχολείο η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών με αναπηρίες κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δομών ή πολεμούν με τις οικογένειές τους για «μια θέση στον ήλιο» στα ελάχιστα κέντρα διημέρευσης της περιοχής.
  • Τα ιδρύματα της περιοχής, και όχι μόνο, αποτελούν μία ανθρωπιστική καταστροφή και πρόσφατα έχουν καταγραφεί ακόμα και τραγικοί θάνατοι.
  • Η ανεργία στους ανθρώπους με αναπηρία τσακίζει και η πλειοψηφία τους πολεμούν άνισα για να ξεμυτίσουν από το κοινωνικό περιθώριο.
  • Οι συνθήκες δουλειάς για τους εργαζόμενους στον κλάδο είναι απαράδεκτες και έρχονται αντιμέτωποι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μισθούς πείνας, αυταρχικές συμπεριφορές και απολύσεις.

Δεν πάει άλλο!

Δεν ανεχόμαστε στον 21ο αιώνα της προόδου, με τα ορατά επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, τις σημαντικές εξελίξεις στις επιστήμες της εκπαίδευσης και αγωγής, τους πάρα πολλούς ειδικευμένους και δοκιμασμένους επαγγελματίες του κλάδου, τα παιδιά μας να γυρεύουν σχολική στέγη ή να εκπαιδεύονται και να διδάσκονται σε ακατάλληλα και επικίνδυνα σχολεία.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και άνθρωποι με αναπηρία, μας ενώνουν σήμερα τα επικίνδυνα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια. Τα προβλήματα όλων μας έχουν κοινή αιτία την διαχρονική πολιτική που θεωρεί τις σύγχρονες υπηρεσίες για την αναπηρία «μη επιλέξιμη δαπάνη».

Καλούμε όλους τους φορείς γονέων, εκπαιδευτικών, εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια αλλά και συλλόγους ατόμων με αναπηρία, σε ευρεία σύσκεψη για αποφασίσουμε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο και να διοργανώσουμε μεγάλη κινητοποίηση το επόμενο διάστημα.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

w16-70446foithtikesekloges.jpg
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος
Πανσπουδαστική: Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους!
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος
klopi_1.jpg
Απίστευτο: Παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση τους κλέφτες να κάνουν πλιάτσικο στο σπίτι του
Ο ιδιοκτήτης έλειπε στο εξοχικό του - Απίστευτο περιστατικό στη Νίκαια
Απίστευτο: Παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση τους κλέφτες να κάνουν πλιάτσικο στο σπίτι του
nosokomeio-paidwn
Παρβοϊός: Δραματική αύξηση στα περιστατικά σοβαρών λοιμώξεων -Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχετε
Παρβοϊός: Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις από την Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων
Παρβοϊός: Δραματική αύξηση στα περιστατικά σοβαρών λοιμώξεων -Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχετε