αφισα
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου και ώρα 13:00

Το πρόγραμμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με τον τίτλο «Blue Halkidiki», θα παρουσιάσει ο Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Greek Eco Project» στο Αμφιθέατρο 13 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, στη 1 μ.μ.

Η ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης γίνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και απευθύνεται όχι μόνον προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και το ευρύτερο κοινό, το οποίο μπορεί να συμμετάσχει ελεύθερα.

Στοιχεία για το «Blue Halkidiki», το οποίο φέτος υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά, θα παρουσιάσουν στελέχη του συλλόγου «Greek Eco Project» και επιστημονικοί συνεργάτες τους από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ).

Το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου με παράκτιους καθαρισμούς σε περιοχές της Χαλκιδικής, θα κορυφωθεί Σάββατο 29 Ιουνίου - Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, οπότε θα γίνονται παράλληλα παράκτιοι, υποβρύχιοι καθαρισμοί και η έρευνα από τους θαλάσσιους επιστήμονες του ΙΝΑΛΕ στον Τορωναίο κόλπο.

Κύριες προτεραιότητες του προγράμματος είναι αφενός η ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα της ρύπανσης από τα πλαστικά, αφετέρου η ενεργή συμμετοχή του σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος. Με την ευκαιρία, ο σύλλογος «Greek Eco Project» θα ενημερώσει και για τις ευρύτερες πρωτοβουλίες του, που περιλαμβάνουν καθαρισμούς περιοχών, φροντίδες πάρκων, πεζοπορίες, εργαστήρια κυκλικής οικονομίας κι άλλα.

Το πρόγραμμα «Blue Halkidiki»

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο