Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=Bvi-Csp1cyg&ab_channel=TrimFeed at this time, please check again later.
columbia
Το βίντεο από το Χάρβαρντ - Βίντεο από τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο του Τέξας- Μακαρθισμός σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ για την σφαγή στη Γάζα!

Από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, από το Όστιν στη Βοστόνη, στο Σικάγο και την Ατλάντα, το κίνημα των φιλοπαλαιστινίων Αμερικανών φοιτητών γιγαντώνεται.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια εναντίον του πολέμου στη Γάζα.

Ορισμένα από τα πλέον περίβλεπτα πανεπιστήμια στον κόσμο επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις, όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια ή το Πρίνστον.

Το σκηνικό σε ολόκληρη τη χώρα επαναλαμβάνεται: φοιτητές εγκαθιστούν σκηνές στα πανεπιστήμιά τους για να καταγγείλουν τη στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ και την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατόπιν απομακρύνονται, συχνά με βίαιο τρόπο, από αστυνομικούς των δυνάμεων καταστολής των ταραχών, έπειτα από αίτημα των διοικήσεων των πανεπιστημίων.

Χθες το βράδυ, περισσότεροι από 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν κοντά στο Πανεπιστήμιο Έμερσον, στη Βοστόνη. Σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων, έφιπποι αστυνομικοί συνέλαβαν φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν.

Και σήμερα το πρωί, ήταν η σειρά των φοιτητών του πανεπιστημίου Έμορι στην Ατλάντα, στις νότιες ΗΠΑ, που απομακρύνθηκαν με βία από την αστυνομία. Εντούτοις, το κίνημα μεγαλώνει.

Νωρίς σήμερα, ένας νέος καταυλισμός στήθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί αργότερα μια διαδήλωση.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα μπρούτζινο άγαλμα του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ, από τον οποίο πήρε το όνομά του το πανεπιστήμιο και η πόλη, με μια παλαιστινιακή σημαία στο μέτωπό του. Στη βάση του αγάλματος, διακρίνονται περισσότερες από δέκα σκηνές που έχουν εγκαταστήσει διαδηλωτές.

Βίντεο από τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο του Τέξας:

https://www.youtube.com/watch?v=Bvi-Csp1cyg&ab_channel=TrimFeed

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Ιδρύονται οργανικές θέσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία – Το τέλος της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ
ΣΑΤΕΑ και ΙΕΠ στο τραπέζι του διαλόγου: Οι προτάσεις για τη νέα εποχή στην Ειδική Αγωγή
ΙΕΠ: Ιδρύονται οργανικές θέσεις συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία – Το τέλος της χρηματοδότησης ΕΣΠΑ
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers
«Έστησαν» δίκτυο με vouchers και καρπώθηκαν 450.000 ευρώ – Επ’ αυτοφώρω συλλήψεις εκπαιδευτικών και στελεχών
Κομοτηνή: Συλλήψεις εκπαιδευτικών για απάτη 450.000 ευρώ σε ΚΔΑΠ με «μαϊμού» vouchers