mnimes_xalkida
Επίσκεψη στη Χαλκίδα και τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών

Στις 22-24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Χαλκίδα των είκοσι δύο (22) διακριθέντων/εισών μαθητών/τριών στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022», που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) σε συνεργασία με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου οι διακριθέντες μετά των συνοδών εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου τους υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και δέχθηκαν τις ευχές του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης, Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Μέλος της Επιτροπής και εκπρόσωποι του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Η εκπαιδευτική επίσκεψη των διακριθέντων στη Χαλκίδα ξεκίνησε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου.

Την Τρίτη 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών στη Χαλκίδα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσoστόμου, του Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Πετράκου, του Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεόκλητου Μέντη και εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ τάξεως Γυμνασίου δημιούργησαν βίντεο, εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προσωπικότητες, οι οποίες είτε γεννήθηκαν και ανατράφηκαν είτε ανέπτυξαν σημαντική δράση στη Μικρά Ασία και στον Πόντο: Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, Νεομάρτυς Αγία Ελένη της Σινώπης, Ηλίας Βενέζης και Φίλων Κτενίδης.

Απονεμήθηκαν πέντε (5) Βραβεία και τρεις (3) Τιμητικοί Έπαινοι, ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ»

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/ριες στον διαγωνισμό και συγχαίρει τους/τις διακριθέντες/είσες, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αποτελεσματικά την όλη προσπάθεια και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών.

Ευχαριστεί, επίσης, για τη συνδιοργάνωση την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας για την αγαστή συνεργασία στην υλοποίηση του διαγωνισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
Συγκρούστηκαν ένα φορτηγό με ένα βαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ δύο ακόμα να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο...
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
filozoia
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα
Συνολικά, κατατέθηκαν 3.148 έργα, τα οποία δημιούργησαν περισσότεροι από 5.500 μαθητές και μαθήτριες από 312 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία,...
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα