mnimes_xalkida
Επίσκεψη στη Χαλκίδα και τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών

Στις 22-24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Χαλκίδα των είκοσι δύο (22) διακριθέντων/εισών μαθητών/τριών στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022», που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) σε συνεργασία με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου οι διακριθέντες μετά των συνοδών εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου τους υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και δέχθηκαν τις ευχές του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης, Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Μέλος της Επιτροπής και εκπρόσωποι του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Η εκπαιδευτική επίσκεψη των διακριθέντων στη Χαλκίδα ξεκίνησε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου.

Την Τρίτη 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών στη Χαλκίδα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσoστόμου, του Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Πετράκου, του Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεόκλητου Μέντη και εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ τάξεως Γυμνασίου δημιούργησαν βίντεο, εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προσωπικότητες, οι οποίες είτε γεννήθηκαν και ανατράφηκαν είτε ανέπτυξαν σημαντική δράση στη Μικρά Ασία και στον Πόντο: Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, Νεομάρτυς Αγία Ελένη της Σινώπης, Ηλίας Βενέζης και Φίλων Κτενίδης.

Απονεμήθηκαν πέντε (5) Βραβεία και τρεις (3) Τιμητικοί Έπαινοι, ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ
  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ
  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ»

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/ριες στον διαγωνισμό και συγχαίρει τους/τις διακριθέντες/είσες, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αποτελεσματικά την όλη προσπάθεια και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών.

Ευχαριστεί, επίσης, για τη συνδιοργάνωση την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας για την αγαστή συνεργασία στην υλοποίηση του διαγωνισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλουμινοχαρτο
Γιατί οι ειδικοί προτείνουν να τυλίγετε τα πόμολα με αλουμινόχαρτο
Ένα απλό φύλλο αλουμινόχαρτου μπορεί να αποδειχθεί ένας μικρός αλλά αποτελεσματικός σύμμαχος για την προστασία των πορτών σας.
Γιατί οι ειδικοί προτείνουν να τυλίγετε τα πόμολα με αλουμινόχαρτο
exetaseis-1024x585.jpg
Εθνικός Διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο: Η σύνθεση της Επιτροπής των 106 στο μικροσκόπιο
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η Επιτροπή των 106 και η σύνθεση της - Το παρασκήνιο της Επιτροπής των 106
Εθνικός Διάλογος για το Εθνικό Απολυτήριο: Η σύνθεση της Επιτροπής των 106 στο μικροσκόπιο
piata
Απρόσμενα αντικείμενα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων
Παρότι έχει συνδεθεί κυρίως με τα σκεύη της κουζίνας, στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αρκετά άλλα αντικείμενα.
Απρόσμενα αντικείμενα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων