δασκαλος
Ζήτησε ανάκληση για δηλώσεις επειδή «τον “συνδέουν” με κείμενα της 7χρονης δικτατορίας»

Ενα ακόμα ασύλληπτο περιστατικό καταγγέλλει η ΔΟΕ: Διευθυντής εκπαίδευσης καλεί πρόεδρο Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε να ανακαλέσει δηλώσεις του μέσω επισήμου εγγράφου, με την αιτιολογία ότι «ειπώθηκαν εκ μέρους σας -παρουσία μαρτύρων- απρεπείς εκφράσεις, οι οποίες θίγουν την υπηρεσιακή υπόσταση αλλά και την προσωπικότητα του προαναφερθέντος, καθότι τον “συνδέουν” με κείμενα της 7χρονης δικτατορίας»!

Η ΔΟΕ ζητά την ανάκληση του εγγράφου αυτού, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να χρησιμοποιείται, άμεσα ή έμμεσα, η διοικητική σχέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης (το έγγραφο περί «ανάκλησης» αποτελεί έγγραφο της Δ΄ Διεύθυνσης και όχι του προσώπου που φέρει την ιδιότητα του Διευθυντή Εκπαίδευσης) με τον εκπαιδευτικό της Δ΄ Διεύθυνσης ο οποίος έχει και την ιδιότητα του εκλεγμένου Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου...

Ολη η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας, να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφό του το οποίο επιδόθηκε στον Πρόεδρο του Σ.Ε.Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου, συνάδελφο Γιάννη Κουφόπουλο, με τίτλο «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ», με την αιτιολογία ότι «ειπώθηκαν εκ μέρους σας -παρουσία μαρτύρων- απρεπείς εκφράσεις, οι οποίες θίγουν την υπηρεσιακή υπόσταση αλλά και την προσωπικότητα του προαναφερθέντος, καθότι τον “συνδέουν” με κείμενα της 7χρονης δικτατορίας» καλώντας τον να ανακαλέσει εντός πέντε ημερών!

Θεωρούμε πως, πέρα από τον καταδικαστέο, απαξιωτικό τρόπο, όπως καταγγέλλουν Σ.Ε.Π.Ε. της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας, με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα εκλεγμένα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και οι συνδικαλιστικές πράξεις-διαδικασίες, είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται, άμεσα ή έμμεσα, η διοικητική σχέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης (το έγγραφο περί «ανάκλησης» αποτελεί έγγραφο της Δ΄ Διεύθυνσης και όχι του προσώπου που φέρει την ιδιότητα του Διευθυντή Εκπαίδευσης) με τον εκπαιδευτικό της Δ΄ Διεύθυνσης ο οποίος έχει και την ιδιότητα του εκλεγμένου Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Το έγγραφο έχει, ξεκάθαρα, εκφοβιστικό χαρακτήρα καθώς και χαρακτήρα ευθείας παρέμβασης στο δικαίωμα (όχι μόνο συνδικαλιστικό αλλά και κάθε ατόμου) της ελεύθερης έκφρασης και διαφορετικής άποψης, με χρήση, μάλιστα, πολιτικών-συνδικαλιστικών επιχειρημάτων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει πλήρως την ελεύθερη, υγιή συνδικαλιστική δράση και έκφραση και τον συνάδελφο Πρόεδρο του Σ.Ε.Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου, Γιάννη Κουφόπουλο, τον οποίο θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο, υπερασπιζόμενο κοινωνικές – πολιτικές κατακτήσεις αιώνων, οι οποίες δεν είναι δυνατό να αμφισβητούνται στο πλαίσιο του αυταρχικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με στόχο την «διά πυρός και σιδήρου» επιβολή της αντιεκπαιδευτικής-αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε
Για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος συνελήφθη o 36χρονος
Οδηγός αυτοκινήτου χύπησε Παραολυμπιονίκη και την εγκατέλειψε