ενοτητα
«Στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε τις αντιδραστικές πολιτικές και να σπάσει ο κυβερνητικό αυταρχισμός»

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο των εκπαιδευτικών για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

«Η παράταξή μας δεν παλεύει «για λογαριασμό του κλάδου», αλλά επιδιώκει να συμβάλει στο να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων στα χέρια τους. Ξέρουμε πως αυτή είναι η μόνη διέξοδος, έχουμε πλήρη επίγνωση για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, καλεί σε εκδήλωση την Πέμπτη (25/04) και ώρα 18:00, στην Νομική ΕΚΠΑ για τις συνδικαλιστικές, πολιτικές διώξεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ζούμε σε περίοδο ολομέτωπης επίθεσης. Οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα. Εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών (8ωρο, σύνταξη) καταργούνται. Χτυπιέται ανοικτά το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία, ενδεικτική η εξέλιξη με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία! Την ίδια στιγμή που το σύστημα επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου συμπορεύονται στη βάση των δεσμεύσεων προς τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ - ΕΕ)· στην εμπλοκή στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία, στην αντιπαράθεση στη Μέση Ανατολή, στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Με την τρομακτική προοπτική μιας γενικότερης ανάφλεξης να μη φαντάζει πλέον καθόλου μακρινή.

Στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση προχωρά την επίθεση σε όλες της τις βαθμίδες. Πρώτα ψήφισε τον νόμο για την Τεχνική Εκπαίδευση. Στη συνέχεια προώθησε τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που ψηφίστηκε μετά από εννέα εβδομάδες συνεχών μαζικών κινητοποιήσεων των φοιτητών. Τώρα κλιμακώνει την επίθεση στην αξιολόγηση. Σκληραίνει τη στάση της, εξαπολύει απειλές, αξιοποιεί και επικαλείται όλο το αντιδραστικό ποινικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, η κινητοποίηση με «φωνασκίες», για παρεμπόδιση της αξιολόγησης, καθίσταται ποινικό αδίκημα, ενώ το πανό μετατρέπεται σε… τεκμήριο εγκλήματος!

Επιχειρεί έτσι να σπάσει την αντίσταση του κλάδου και την άρνηση να συναινέσουμε στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που προωθούνται. Της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της έντασης των ταξικών φραγμών και της διάλυσης κάθε δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο. Και στο βάθος… ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές, οι οποίοι βιώνουν αναμφίβολα επιπλέον εργασιακή καταπίεση και ανασφάλεια.

Άλλωστε μετά τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έρχεται το λεγόμενο εθνικό απολυτήριο. Δηλαδή πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Έτσι θα κλείνουν τον δρόμο στους μαθητές, όχι μόνο προς τις σπουδές, αλλά και προς το απολυτήριο Λυκείου. Είναι φανερό ότι στοχεύουν σε ένα σχολείο που, ακόμα και για τα πιο στοιχειώδη, θα βάζει -περαιτέρω- το χέρι στην τσέπη του ο λαός. Σε ένα σχολείο που οι μαθητές από τα πιο φτωχά και λαϊκά στρώματα θα πετιούνται στις μεταγυμνασιακές καταρτίσεις και στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας.

Σε αυτό το σχολείο θέλουν έναν εκπαιδευτικό φοβισμένο, με σκυμμένο το κεφάλι, ώστε να εφαρμόσουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές τους. Το νέο πλαίσιο που εξήγγειλε ο Πιερρακάκης, με στόχο δήθεν την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, θα κάνει ακόμα πιο ασφυκτική την καθημερινότητα, με τους εκπαιδευτικούς να είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των περιστατικών βίας, αυτής της βίας που γεννιέται από την ίδια την πολιτική τους. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους γονείς αποδίδοντάς τους ποινικές ευθύνες για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε καταλήψεις, επιχειρώντας να σπάσουν εν τη γενέσει την αγωνιστική διάθεση των μαθητών ενάντια στο μέλλον που τους ετοιμάζουν.

Αυτή η επίθεση του συστήματος συνοδεύεται και από την απαραίτητη... τρομοκρατία. Χέρι - χέρι με την ποινικοποίηση των αγώνων, με το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, πάει και η υστερία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων εκπαιδευτικών, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Είναι φανερή η προσπάθειά τους να σπάσουν κάθε μορφή αντίστασης. Όλο αυτό το πλαίσιο αναδεικνύει ότι η μόνη πραγματική ασπίδα που έχουμε απέναντι στην επίθεση είναι η μαζική και αποφασιστική συμμετοχή μας στην πάλη χωρίς αυταπάτες ότι αυτή μπορεί να δοθεί χωρίς να ενοχλήσουμε.

Έχουμε ξεκάθαρο ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να βάλει φρένο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Αγώνες, που θα αξιοποιούν το όπλο της απεργίας - αποχής και τις στάσεις εργασίας στις επισκέψεις των αξιολογητών. Κυρίως όμως αγώνες απεργιακούς, με γενικές συνελεύσεις, με διαδηλώσεις, που θα θέσουν στο επίκεντρό τους την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Τη διεκδίκηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών στο δημόσιο σχολείο.

Οι κυρίαρχες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΠΕΚ - ΣΥΝΕΚ) αποφεύγουν και εχθρεύονται εδώ και καιρό να ανοίξουν τη συζήτηση κεντρικής μάχης. Ποντάρουν στα αδιέξοδα και την τρομοκρατία για να οδηγήσουν τον κλάδο σε ήττα. Αναπαράγουν την υποταγή στη νομιμότητα και ότι «όλη η κοινωνία είναι απέναντί μας» για να κρύψουν ότι δεν θέλουν να δώσουν καμία μάχη.

Από κοντά σε αυτή τη λογική κινείται και η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Έχει ξεγράψει κάθε προοπτική απεργιακού αγώνα. Έχει συμβάλει στο να μετατραπεί το εργαλείο της απεργίας - αποχής σε ατομική υπόθεση του κάθε συναδέλφου, αφού αρνείται σταθερά να οργανώσει συγκεντρώσεις στα σχολεία σε επισκέψεις αξιολογητών, αναμασώντας το αφήγημα του «ο αξιολογούμενος θέλει». Έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά και στους αγώνες γενικότερα.

Ο κλάδος μπορεί να στήσει και να κλιμακώσει έναν μεγάλο αγώνα με απεργίες, επιτροπές αγώνα, απεργιακά ταμεία και διαδηλώσεις! Με στόχο να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στην εκπαίδευση! Με πλαίσιο διεκδίκησης, όχι παζαριού και υποταγής απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της επίθεσης. Είναι ο μοναδικός δρόμος και απαιτεί μαζική συμμετοχή, τη συμβολή του καθένα μας στον αγώνα, με γενικές συνελεύσεις των σωματείων. Με αγώνες στους δρόμους, να συγκροτήσουμε τη δική μας φωνή απέναντι στην προπαγάνδα και στα ψέματα του συστήματος και των ΜΜΕ του. Μπορούμε να νικήσουμε!

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αποτελεί μετωπικό σχήμα οργανωμένων δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών με κοινό βηματισμό στην κατεύθυνση συγκρότησης ΑΓΩΝΑ μέσα στο σωματείο. Επιδιώκοντας να ενισχύσουμε την από τα κάτω κίνηση του κλάδου στα πρωτοβάθμια σωματεία ως τη μόνη προοπτική που μπορεί να δώσει διέξοδο αντίστασης. Η παράταξή μας δεν παλεύει «για λογαριασμό του κλάδου», αλλά επιδιώκει να συμβάλει στο να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων στα χέρια τους. Ξέρουμε πως αυτή είναι η μόνη διέξοδος, έχουμε πλήρη επίγνωση για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η ΕΑΑ στηρίζει τις κινήσεις αγώνα και αντίστασης, πολεμάει τη γραμμή της ήττας, των συμβιβασμών και της συνδιαλλαγής με τον αντίπαλο. Συμβάλαμε καθοριστικά να οργανωθεί και να στηθεί η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις στις 21/3, που συνεχώς αρνούνταν και υπονόμευαν οι δυνάμεις που πλειοψηφούν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξή μας έχει στοχοποιηθεί με χοντροκομμένο τρόπο από τη διοίκηση!

8 μέλη μας διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση!

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ανάδειξης αντιπροσώπων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ τη ΦΩΝΗ που λέει ότι οι πραγματικοί αγώνες μπορούν να στηθούν και να οργανωθούν μόνο στη βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων, πέρα από τις λογικές της ανάθεσης και της υποταγής.

·        ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

·      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

·      ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

·      ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ (ΕΒΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ).

·      ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ.

·     ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ.

·     ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

·     ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ.

·     ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΓΩΝΑ.

·     ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ (ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ) ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ.

·     ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.

·     ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 25/4, 6 μ.μ., ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ

Οι αγώνες μας δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι - Είναι δίκαιοι και αναγκαίοι!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ για το 21ο Συνέδριο ΟΛΜΕ, ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4, 8 π.μ. - 8 μ.μ.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, στην επιχείρηση απαξίωσης και κατάργησης να απαντήσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας!

Απαντάμε στην επίθεση της διοίκησης - Ενισχύουμε - ψηφίζουμε ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Στις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων, στηρίζουμε τη γραμμή του αγώνα!

ενοτητα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

euroekloges.jpg
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος