10ο ΓΕΛ πειραιά
Παρότι τους απείλησαν με εισαγγελέα γιατί έκαναν κατάληψη επειδή η ΔΔΕ έκανε ότι δεν άκουγε, οι γονείς και οι μαθητές νίκησαν!

Ο αγώνας ενός ολόκληρου σχολείου να απομακρυνθεί ο Διευθυντής που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα σε όλους, δικαιώθηκε!

Σύμφωνα με απάντηση της υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττας Μακρή, σε ερωτήσεις και αναφορές του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στη Βουλή, ο  Διευθυντής σε βάρος του οποίου είχαν κατατεθεί πλήθος αναφορών απομακρύνθηκε τελικά από το σχολείο.

Ομως, εντύπωση κάνει ότι τοποθετήθηκε «στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά για τη διευκόλυνση του ανακριτικού έργου»! To οποίο ανακριτικό έργο είναι ΕΔΕ που διενεργεί η ίδια διεύθυνση...

Και προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση επειδή ο ΔΔΕ του Πειραιά, όταν έλαβε τις πρώτες καταγγελίες δεν έκανε τίποτα, ενώ όταν οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη με αίτημα την απομάκρυνση του Διευθυντή, αυτό που έκανε ήταν να ...απειλεί τους γονείς και τους μαθητές ότι θα τους φέρει εισαγγελέα...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά η ΔΙΔΕ Πειραιά, αντί να δώσει λύση, στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε (διενήργησε τις κρίσεις των νέων Διευθυντών/Διευθυντριών), στις 20/3/2024 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του σχολικού συμβουλίου, άρχισε να εκτοξεύει απειλές απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (για κλήση του εισαγγελέα προς τους γονείς, για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης από τους εκπαιδευτικούς), που προσπαθούν εδώ και μήνες, να βρουν το δίκιο τους και να επαναφέρουν το αναγκαίο παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο. Οι απειλές αυτές μεταφέρθηκαν στην συνέχεια προς τους μαθητές από το Διευθυντή του σχολείου.

Μετά από την πίεση και της αντιπολίτευσης όμως, ο ΔΔΕ Πειραιά εντέλει αναγκάστηκε να απομακρύνει τον προβληματικό Διευθυντή και να... τον πάρει κοντά του΄ώσπου να ολοκληρωθεί η ανάκριση....

Ολα αυτα συνέβησαν στο 10ο Λυκείου Πειραιά, για το οποίο η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά καθώς και η ΕΛΜΕ Πειραιά διαμαρτύρονταν για "το θέατρο του παραλόγου που ζουν στο  από την αρχή σχεδόν της σχολικής χρονιάς, εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς και της αδυναμίας του διευθυντή κ. Ζαχαρία να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς.

Γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφραζαν τις έντονες ανησυχίες τους για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την αποκατάσταση του αναγκαίου παιδαγωγικού κλίματος, που όσο καθυστερεί είναι σε βάρος των μορφωτικών αναγκών και της ηρεμίας των μαθητών, σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία, όπως αυτή της εφηβείας.

Σύμφωνα με την εκπαιδευτική κοινότητα του 10ου Λυεκίου Πειραιά βασικό τους αίτημα αποτελεί η αντικατάσταση του Διευθυντή, που σημειωτέον επιλέχθηκε σε αυτή την θέση για να διατηρεί την ομαλή λειτουργία του σχολείου, πράγμα στο οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς!

Ήδη, από τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες και άλλες παρεμβάσεις, από μαθητές, γονείς, το Σύλλογο Διδασκόντων στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου ανέδειξαν τη δυσλειτουργία του Σχολείου, εξαιτίας της μη αποδεκτής συμπεριφοράς του.

Η απάντηση της Ζέττας Μακρή

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Αναφορά με αριθμ. πρωτ. 1505/3-4-2024»

Σε απάντηση του ανωτέρω Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το αρ.πρωτ.10889/09-04-2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά «…ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, με το με αριθμ. Ε.Π. 525/14-12-2023 έγγραφο, έδωσε εντολή διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους.

Επειδή όμως κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση άργησαν να προσκομισθούν στην ανακρίτρια και πλήθος νέων καταγγελιών κατατέθηκαν στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά, ο Δ/ντης Δ.Ε. Πειραιά με το με αριθμ. Ε.Π.10164/03-04-2024 αποφάσισε την απομάκρυνση του Δ/ντη του 10ου Γ.Ε.Λ.[…] από το συγκεκριμένο σχολείο και την προσωρινή του τοποθέτηση στη Δ.Δ.Ε. Πειραιά για τη διευκόλυνση του ανακριτικού έργου. Η σχολική μονάδα λειτουργεί κανονικά από 29-03-2024 έως και σήμερα. Ως προς το θέμα της κατάληψης, η Δ.Δ.Ε. Πειραιά προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, όπως υπενθύμιση υποχρέωσης τηλεκπαίδευσης και ενημέρωση...».

Δείτε:

Οι αναφορές της αντιπολιτευσης

Η απάντηση Μακρή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
Νέα προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό – «Εάν σπάσει η γραμμή του ρήγματος, θα σημειωθεί σεισμική δόνηση έως και 7,5 Ρίχτερ»
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
πυροσβεστική
Συζήτηση για την πυρασφάλεια των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Με αφορμή τη φωτιά σε Λύκειο του Κορυδαλλου
ΕΛΜΕ Πειραιά: «Η ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής μέριμνας και ευθύνης, ολοκληρωμένου σχεδίου για την συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, η...
Συζήτηση για την πυρασφάλεια των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Με αφορμή τη φωτιά σε Λύκειο του Κορυδαλλου
peripoliko astinomia perama
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι
Αύριο η απολογία τους, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν οι εφοριακοί
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι
afisa_synedrioy
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 28/5 το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις"
Την Τρίτη 28/5 θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις", στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Στις 28/5 το Συνέδριο "ESG-Περιβαλλοντικές & Ποινικές Προκλήσεις"