σχολειο
Η ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας

Με ανακοίνωσή της η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας ξεκαθαρίζει όσα συνέβησαν στο 15ο ΓΕΛ.

Αναφέρεται ότι «Δυστυχώς, με αιτία ένα ατυχές γεγονός μεταξύ μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του 15ου ΓΕ.Λ. Αθήνας, διασύρθηκαν ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια στα κοινωνικά δίκτυα και σε ένα μέρος του έντυπου τύπου, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τη θέση των εκπαιδευτικών στο θέμα του εγκλήματος των Τεμπών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δέχονται και εκφοβιστικά μηνύματα.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας τονίζει ότι το κάθε μέλος της εκπαιδευτική κοινότητας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής του στον χώρο του σχολείου, κάτι το οποίο μέσα από την ίδια λειτουργία του σχολείου πρέπει να ενθαρρύνεται και να στηρίζεται».

Η ανακοίνωση

«Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή, ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας συνεχίζει να δίνει το παρόν στους αγώνες ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί και τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Για δημόσια, σύγχρονα και ασφαλή Μ.Μ.Μ. Για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο μέσα από αγώνες και παρεμβάσεις συμμετέχει όλη η εκπαιδευτική κοινότητα καθηγητές, μαθητές και γονείς, μαζί και το 15ο ΓΕ.Λ. Αθήνας, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε μετά από συζήτηση του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Δυστυχώς, με αιτία ένα ατυχές γεγονός μεταξύ μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του 15ου ΓΕ.Λ. Αθήνας, διασύρθηκαν ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια στα κοινωνικά δίκτυα και σε ένα μέρος του έντυπου τύπου, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τη θέση των εκπαιδευτικών στο θέμα του εγκλήματος των Τεμπών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δέχονται και εκφοβιστικά μηνύματα.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας τονίζει ότι το κάθε μέλος της εκπαιδευτική κοινότητας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής του στον χώρο του σχολείου, κάτι το οποίο μέσα από την ίδια λειτουργία του σχολείου πρέπει να ενθαρρύνεται και να στηρίζεται.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας στέκεται απέναντι σε κάθε ενέργεια που έχει στόχο να λογοκρίνει δράσεις, εκφράσεις, κείμενα και αγώνες της αγωνιζόμενης μαθητικής κοινότητας.

Άλλωστε, η εκπαιδευτική κοινότητα μέχρι σήμερα έχει σταθεί στο πλάι των αγώνων και των δράσεων των μαθητών γιατί οι στόχοι για ένα δημόσιο σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς, προσβάσιμο, δημοκρατικό για όλα τα παιδιά είναι κοινοί.

Θεωρούμε ότι το ατυχές περιστατικό, που συνέβη μεταξύ μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας του 15ου ΓΕ.Λ Αθήνας στη σχολική γιορτή για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, και τα όσα διαδραματίστηκαν ήταν η αιτία της τιμωρίας μαθητών μετά από λίγες ημέρες. Να τονίσουμε ότι η τιμωρία που επιβλήθηκε δεν είχε ουδεμία σχέση με το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο μαθητικό κίνημα, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους. Άλλωστε, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι: «υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα