sxoleio
Ώρες διδασκαλίας είναι αυτές που παρέχονται εντός της τάξης και αν υπερβαίνουν το διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, αμείβονται επιπλέον ως υπερωρία. Διοικητικό έργο δεν είναι η απασχόληση των μαθητών -τριών.

Η Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τον διευθυντή του 43ου Γυμνασίου Αθήνας για αυθαιρεσία, παραλογισμό και υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης της Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ 

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την αυθαιρεσία, τον παραλογισμό και την υπονόμευση εργασιακών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εκπαιδευτικών από τον διευθυντή του 43ου Γυμνασίου Αθήνας.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο διευθυντής του 43ου Γυμνασίου για άλλη μια φορά ζήτησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου να πάνε από τις 8 το πρωί σε ημέρα που έχει στάση εργασίας. Ενώ δηλαδή έχει κηρυχθεί στάση εργασίας μετά τις 10.00, ζητάει από όλους-ες τους/τις εκπαιδευτικούς να πάνε από τις 8 το πρωί, ανεξαρτήτως αν έχουν μάθημα ή όχι. Η τακτική αυτή, παράλογη και αυθαίρετη, είναι άλλο ένα καψόνι προς τους συναδέλφους προς επίδειξη δήθεν ισχύος, με προφανή σκοπό να υπονομεύσει τη συνδικαλιστική διαμαρτυρία, αποθαρρύνοντας τους/τις συναδέλφους-ισσες από τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Επιπλέον, ο εν λόγω διευθυντής επιβάλλει  στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου να αναπληρώνουν όσους-ες λείπουν , επιβάλλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο  απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση . Μάλιστα κατάρτισε ένα πρόγραμμα στο οποίο ζητάει κάθε εκπαιδευτικός να παραμένει στο σχολείο 8:00-14.00 μια φορά την εβδομάδα γι’ αυτό το σκοπό και επέβαλε με πιέσεις στους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν μία ημέρα. Το εργασιακό και διδακτικό ωράριο μας, όπως και τα λοιπά καθήκοντά είναι καθορισμένα. Έχουν κριθεί από την νομολογία των δικαστηρίων και δεν τίθενται υπό συζήτηση! Ώρες διδασκαλίας είναι αυτές που παρέχονται εντός της τάξης και αν υπερβαίνουν το διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, αμείβονται επιπλέον ως υπερωρία. Διοικητικό έργο δεν είναι η απασχόληση των μαθητών -τριών. Τα προβλήματα από την ολοένα εντεινόμενη επίθεση στο δημόσιο σχολείο, που υποφέρει από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, από τα κενά εκπαιδευτικών που δεν καλύπτονται μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν θα τα χρεωθούμε για άλλη μια φορά εμείς οι εκπαιδευτικοί. Δεν θα επιφορτιστούμε με πρόσθετα καθήκοντα και ευθύνες.

Απαιτούμε να κοπούν άμεσα οι τόσο βολικές για την διοίκηση -κάθε βαθμίδας-παρερμηνείες! Διεκδικούμε την επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 δεδομένα! Όχι πλαγίως και ατύπως να υποστούμε μία ακόμα αύξηση! Κανένας διευθυντής-ντρια να μην δεχτεί να κάνει τον “λαγό” της διοίκησης προφανώς για να φανεί αρεστός- ή ως βασιλικότερος του βασιλέως!

Απαιτούμε από τον εν λόγω διευθυντή να σέβεται τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει με αγώνες, όπως το ωράριο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Να συμπεριφέρεται επιτέλους με τρόπο που να αρμόζει σε εργασιακό περιβάλλον και μάλιστα σε σχολείο! Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που συμμετέχουν σε στάση εργασίας, αγωνιζόμενοι για συλλογικά και δίκαια αιτήματα όλων των εργαζόμενων υφίστανται ήδη το οικονομικό κόστος της συνδικαλιστικής τους δράσης. Δεν χωράει σε καμία ηθική και σε κανένα νόμο να αντιμετωπίζονται τιμωρητικά ή να χλευάζονται από “το αφεντικό”!
Ακόμα απαιτούμε να φέρεται με τον ανθρώπινο και θεσμικό σεβασμό σε όλους τους εργαζόμενους – συναδέλφους και προφανώς και σε όσους έχουν την τιμή να τους εκπροσωπούν, εκλεγμένοι από αυτούς στα συνδικαλιστικά όργανα και που υπηρετούν και προσφέρουν ανιδιοτελώς για το συλλογικό καλό. Το να απευθύνεται με απαξίωση, χυδαιότητα και ύβρεις, χαρακτηρίζει τον ίδιο και σίγουρα γεννά σοβαρές απορίες για τις διαδικασίες και τα κριτήρια με τα οποία έχει επιλεγεί ως διευθυντής σχολικής μονάδας.

Καλούμε τους /τις συναδέλφους-ισσες να μην υλοποιούν αυθαίρετες και παράλογες εντολές που καταπατούν κεκτημένα δικαιώματα. Τίποτα δεν έχουν να φοβηθούν και για τίποτα δεν οφείλουν να απολογούνται, όταν αγνοούν παράνομες, παράλογες και προσβλητικές απαιτήσεις!

Το σωματείο βρίσκεται και θα βρίσκεται δίπλα τους.


Η Γενική Συνέλευση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες