astynomia
Η ποινή που επιβλήθηκε στους ανήλικους

Αναμορφωτικά μέτρα επιβλήθηκαν στους δύο ανήλικους που είχαν ληστέψει τον Νοέμβριο του 2023 έναν καθηγητή, έξω από λύκειο, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας μία χρυσή αλυσίδα με τον σταυρό και τη βέρα.

Για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ένας άλλος ανήλικος, ο οποίος απαλλάχθηκε.

Ένοχοι οι ανήλικοι

Το Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έκρινε για τους δύο ανήλικους (σήμερα 16 και 17 ετών) ότι είναι ένοχοι για την ληστεία του καθηγητή και αποφάσισε να τους επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειάς τους σε επιμελητή ανηλίκων, η υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης και η παροχή κοινωφελούς εργασίας (διάρκειας 180 ωρών).

Οι δύο παραπάνω ομολόγησαν την πράξη τους και ζήτησαν συγγνώμη από τον καθηγητή. Για τον τρίτο ανήλικο το Δικαστήριο διατύπωσε αμφιβολίες ως προς το εάν τέλεσε την πράξη της ληστείας και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Και οι τρεις (εξωσχολικοί) κρατούνταν στο κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ανήλικοι πλησίασαν αρχικά τον 55χρονο καθηγητή, υποδιευθυντή λυκείου κι άλλους τρεις συναδέλφους του, που βρίσκονταν έξω από το προαύλιο του σχολείου. Αρχικά τους ρώτησαν σε πόση ώρα είναι το διάλειμμα, ενώ ύστερα από λίγη ώρα και, καθώς ο 55χρονος πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα από παρακείμενο κατάστημα ψιλικών, του επιτέθηκαν με γροθιές και τον λήστεψαν. Τυχαία περνούσαν από το σημείο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που βοήθησαν τον εκπαιδευτικό να σηκωθεί, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλος
Τραγικό! Νηπιαγωγός νοικιάζει σπίτι μόνο τις καθημερινές – Αναγκάζεται να φεύγει τα Σαββατοκύριακα για να μείνουν τουρίστες
Αναγκάζεται να νοικιάζει σπίτι με... «συμβόλαιο πενθήμερης διαμονής» - Το περιστατικό που έγινε σύμβολο του στεγαστικού αδιεξόδου
Τραγικό! Νηπιαγωγός νοικιάζει σπίτι μόνο τις καθημερινές – Αναγκάζεται να φεύγει τα Σαββατοκύριακα για να μείνουν τουρίστες
ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ
Στη Φαρκαδόνα τη Δευτέρα η Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να εγκαινιάσει το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ
Η υπουργός θα βρεθεί στην περιοχή μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων
Στη Φαρκαδόνα τη Δευτέρα η Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να εγκαινιάσει το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ