Thumbnail
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν ένας 14χρονος και ένας 13χρονος για ληστείες και κλοπές, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας «περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων»

Σε δύο συλλήψεις οδήγησε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Αχαρνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών που αποδίδονται σε συμμορία ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν ένας 14χρονος και ένας 13χρονος για ληστείες και κλοπές, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας «περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων».

Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από τις Αρχές ακόμα εννέα μέλη της εν λόγω συμμορίας ανηλίκων.

Κατά την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι η δράση της συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον τους τελευταίους εννέα μήνες, ενώ έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις ληστειών και 2 κλοπές.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας αιφνιδίαζαν και τελικά ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, συνήθως στο ίδιο σημείο κάθε φορά.

Στη συνέχεια, με χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σημειώνεται ότι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι ανήλικοι πρόκειται να οδηγηθούν την Τρίτη 16-04-2024 στις 10:00 το πρωί στην  2η Τακτική Ανακρίτρια Ανηλίκων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio_louketo.jpg
Έκτακτο - Κλειστά σχολεία: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Παρασκευή στην Αττική

Ο Δήμος Μαραθώνος ανακοίνωσε ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ θα...

Έκτακτο - Κλειστά σχολεία: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Παρασκευή στην Αττική
Αμφιθέατρο
Πανεπιστήμιο Δ. Μαδεκονίας: Όταν η επιτυχία γίνεται κανόνας - Το μάθημα που πέρασαν όλοι με άριστα
176 φοιτητές, 176 επιτυχίες και ένας μέσος όρος που προκαλεί ερωτήματα και συζητήσεις
Πανεπιστήμιο Δ. Μαδεκονίας: Όταν η επιτυχία γίνεται κανόνας - Το μάθημα που πέρασαν όλοι με άριστα
aei_panepisthimia_aithousa_class_amfitheatro.jpg
Ελληνικά Πανεπιστήμια: Η σταθερή πορεία προς την παγκόσμια ελίτ το 2026
«Κομβικό σημείο αναφοράς αποτελούν οι διεθνείς φορείς αξιολόγησης Πανεπιστημίων οι οποίοι κάθε χρόνο βαθμολογούν και κατατάσσουν τα ιδρύματα...
Ελληνικά Πανεπιστήμια: Η σταθερή πορεία προς την παγκόσμια ελίτ το 2026