aithousa
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Φλώρινας και του Παραρτήματος Αμυνταίου

Με ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας και του Παραρτήματος Αμυνταίου, αναφέρονται στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την εξαίρεσή τους από τη δωρεάν μετακίνηση.

«Αναρωτιόμαστε πώς θα ερχόμαστε τώρα στο σχολείο, αφού οι περισσότεροι δεν έχουμε δικό μας αυτοκίνητο και δεν υπάρχει συγκοινωνία για να μας εξυπηρετήσει. Ήδη οι περισσότεροι από μας αδυνατούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματα», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μας εξαιρέσει από τη δωρεάν μετακίνηση. Η απογοήτευσή μας είναι μεγάλη.

Αναρωτιόμαστε πώς θα ερχόμαστε τώρα στο σχολείο, αφού οι περισσότεροι δεν έχουμε δικό μας αυτοκίνητο και δεν υπάρχει συγκοινωνία για να μας εξυπηρετήσει. Ήδη οι περισσότεροι από μας αδυνατούμε να παρακολουθούμε τα μαθήματα.

Είναι κρίμα, γιατί εμείς αγαπάμε το σχολείο αυτό. Εδώ μαθαίνουμε ένα σωρό ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα. Χαιρόμαστε να ερχόμαστε. Νιώθουμε ότι μας δίνει ζωή και εδώ ανεβαίνει το ηθικό μας. Γιατί όμως μας κόβουν τα φτερά; Γιατί μας στερούν τη μόρφωση, τη μάθηση;

Τι κρίμα η Ελλάδα του 2024 να μη θέλει να εκπαιδεύσει τους πολίτες της! Σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει, εμείς γιατί να μη μάθουμε για όλα αυτά τα θαυμαστά πράγματα και να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας; Γιατί να μην εκπαιδευτούμε, για να μπορέσουμε να ζούμε καλύτερα και να εργαστούμε;

Αρκετοί είμαστε άνεργοι, άλλοι με εποχιακές δουλειές και αγωνιζόμαστε καθημερινά να τα βγάλουμε πέρα. Έχουμε πολλές υποχρεώσεις, αλλά πήραμε την απόφαση να έρθουμε στο ΣΔΕ, άλλοι γιατί χρειαζόμαστε το απολυτήριο Γυμνασίου, άλλοι για να εκπληρώσουμε ένα όνειρό μας και άλλοι από καθαρό ενδιαφέρον. Γιατί τώρα μας στερείτε αυτό το δικαίωμα; Η μάθηση εξάλλου δεν έχει ηλικία. Επειδή είμαστε ενήλικες, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία!

Και γιατί μόνο εμάς; Πώς γίνεται να μας προσφέρεται δωρεάν μετακίνηση αν πάμε στο Λύκειο, ενώ τώρα στο ΣΔΕ όχι; Εξάλλου το Γυμνάσιο είναι υποχρεωτικό και χωρίς το Απολυτήριο Γυμνασίου δεν μπορούμε να βρούμε καμιά δουλειά.

Στο Αμύνταιο δεν υπάρχει Εσπερινό Γυμνάσιο. Αν μας κόψουν την μετακίνηση πώς θα μπορέσουμε να πάρουμε το Απολυτήριο; Θα μείνουμε για πάντα αποκλεισμένοι από την μόρφωση αλλά και από την εργασία;

Αν σταματήσει η δωρεάν μετακίνηση, δεν ξέρουμε πόσοι θα θέλουν να γραφτούν και να φοιτήσουν του χρόνου. Ήδη οι φίλοι και γνωστοί μας που είχαν σκοπό να γραφτούν έχουν απογοητευτεί, καθώς δεν θα μπορέσουν να το κάνουν.

Θέλουμε το ΣΔΕ να παραμείνει στην Φλώρινα και στο Αμύνταιο και να προσφέρει σε όλο τον κόσμο που το έχει ανάγκη. Απαιτούμε να το ξανασκεφτείτε και να επαναφέρετε την δωρεάν μετακίνηση στα ΣΔΕ.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες με τρακτέρ
Σύσκεψη αγροτών στα Μάλγαρα: Επιλογή αντιπροσώπων για συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Οι αγρότες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν πλήρως τον δημοσιονομικό χώρο για τα αγροτικά θέματα και να πιέσουν για βελτιώσεις στα μέτρα που έχει ήδη...
Σύσκεψη αγροτών στα Μάλγαρα: Επιλογή αντιπροσώπων για συνάντηση με τον Μητσοτάκη
ναρκω
Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Σύλληψη τριών γυναικών με 73 κιλά ναρκωτικά μέσα στις βαλίτσες
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εξαγωγής ναρκωτικών μέσω αεροπορικών οδών
Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Σύλληψη τριών γυναικών με 73 κιλά ναρκωτικά μέσα στις βαλίτσες