ΖΥΡΙΧΗ
«Οι κατατάξεις ασκούν πίεση στα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν άχρηστες έρευνες (με βάση την ποσότητα και όχι την ποιότητα) αντί να εστιάζουν στην ουσία της επιστημονικής έρευνας».

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο, αποσύρεται από τις ιστοσελίδες κατάταξης.
Το πανεπιστήμιο θεωρεί ότι οι κατατάξεις ασκούν πίεση στα πανεπιστήμια να δημοσιεύουν άχρηστες έρευνες (με βάση την ποσότητα και όχι την ποιότητα) αντί να εστιάζουν στην ουσία της επιστημονικής έρευνας.
Η διοίκηση του πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι το προσωπικό σπαταλά χρόνο σε περιττές δημοσιεύσεις μόνο για να ανεβάσει την κατάταξη του ιδρύματος, αγνοώντας την ηθική και τον πραγματικό αντίκτυπο της έρευνας.

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από την κερδοσκοπική νοοτροπία και να εστιάσει στην ουσιαστική και ποιοτική έρευνα.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σελίδα swissinfo

Στην Ελβετία, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, το πανεπιστήμιο στο οποίο ο Albert Einstein ολοκλήρωσε το διδακτορικό του, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τις ιστοσελίδες κατάταξης και δεν θα υποβάλει εργασίες για κατάταξη για το επόμενο έτος.

“Το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης αποσύρεται από τις διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων, θεωρώντας ότι εστιάζουν σε μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως ο αριθμός των δημοσιεύσεων, παρά στην πραγματική ποιότητα της έρευνας. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι οι κατατάξεις δεν αξιολογούν σωστά το σύνολο των επιτευγμάτων του ιδρύματος σε έρευνα και διδασκαλία. Για τους λόγους αυτούς, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης δεν θα παρέχει πλέον δεδομένα για τις κατατάξεις. Στην τελευταία κατάταξη του 2024 που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης βρισκόταν στην 80η θέση παγκοσμίως.”

Με στοιχεία από το e-wall.net

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγάς μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες