ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Yπεραμύνθηκε και των κυβερνητικών επιλογών στο θέμα του bullying και της βίας των ανηλίκων

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα πρωί της Πέμπτης, με τη συζήτηση να εκκινεί με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, τα περιστατικά έμφυλης βίας αλλά και ζητήματα που αφορούν τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και τη βία μεταξύ ανηλίκων. Ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της συνέντευξης, διάρκειας περίπου μίας ώρας, αναφέρθηκε στα διλήμματα των ευρωεκλογών, απάντησε στο αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για ευρωεκλογές και παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης στη δεύτερη τετραετία της θητείας της. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε και των κυβερνητικών επιλογών στο θέμα του bullying και της βίας των ανηλίκων, αποφεύγοντας να μιλήσει για τα βαθύτερα αίτια των φαινομένων αυτών.

Επέμεινε να υποστηρίζει σθεναρά τα κατασταλτικού τύπου μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει ένα πλαίσιο κανόνων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων το οποίο κάθε παιδί πρέπει να σέβεται».

Προχώρησε, βέβαια, και σε μια πλήρως άστοχη σύνδεση θέλοντας να θολώσει το τοπίο και να επιστρέψει στο αγαπημένο γαλάζιο αφήγημα περί βίας στα πανεπιστήμια. «Αν δεν βάλουμε όρια και ένα πλαίσιο στα παιδιά 12-14 ετών, όταν θα πάνε στο πανεπιστήμιο ποιο είναι το υπόδειγμα που τους έχουμε διδάξει; Μετά θα πάρουν και την μολότοφ και θα θεωρούν ότι όλα είναι κοινωνικός αγώνας και μια κατάκτηση , ένα " κεκτημένο" το οποίο εμείς τους το προσφέραμε όταν είχαμε δυνατότητα να βάλουμε το πλαίσιο και δε το κάναμε» υποστήριξε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sde
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
Νέα ψηφιακά εργαλεία για την εγγραφή στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Διασταύρωση στοιχείων μεταναστών και άμεση επιβεβαίωση απολυτηρίων
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
ekdromi.jpg
«Εμπόδια» στις σχολικές εκδρομές: Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης
Η Δ’ ΕΛΜΕΘ ζητά άμεσες παρεμβάσεις για να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις
«Εμπόδια» στις σχολικές εκδρομές: Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης
Σοφία Ζαχαράκη, υπουργείο Παιδείας
Ιδρύεται η Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο
Τι αλλάζει στις Ανώτερες Σχολές Μουσικής και Δραματικής Τέχνης – Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Ιδρύεται η Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο