μολύβια
Τι καταγγέλλει ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με ακόμα μία περίπτωση αναπληρώτριας που λόγω τραυματισμού δεν μπορεί να παρευρεθεί στο σχολείο, αλλά δεν δικαιούται παραπάνω από 15 ημέρες αναρρωτικής άδειας.

Η εκπαιδευτικός, λόγω του τραυματισμού και των χειρουργείων που έγιναν, θα πρέπει να απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και εξαναγκάζεται να πάρει άδεια άνευ αποδοχών.

«Με λίγα λόγια τιμωρείται επειδή τραυματίστηκε», τονίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Πριν από μερικές μέρες μία συναδέλφισσά μας, αναπληρώτρια δασκάλα παράλληλης στήριξης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, έσπασε το πόδι της. Λόγω του μεγέθους του τραυματισμού και των χειρουργείων που ακολούθησαν η συναδέλφισσα θα χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξαιτίας όμως της νομοθεσίας για τους αναπληρωτές δικαιούται μόνο 15 ημέρες αναρρωτικής άδειας. Μετά από αυτό το διάστημα ουσιαστικά εξαναγκάζεται να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, και να χάσει και τα μόρια της προϋπηρεσίας για όσο διαρκεί η ανάρρωσή της. Με λίγα λόγια τιμωρείται επειδή τραυματίστηκε!

Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση όπου αναπληρώτρια εκπαιδευτικός υφίσταται την άδικη αντιμετώπιση του καθεστώτος που ισχύει στους αναπληρωτές, όπου δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 15 ημέρες αναρρωτικής άδειας, κάτι που δεν ισχύει για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον Νοέμβριο σε αναπληρώτρια νηπιαγωγό στην Αθήνα, η οποία μάλιστα είχε τραυματισμό εντός του σχολείου, εργατικό ατύχημα δηλαδή, λόγω ακατάλληλων υποδομών. Και σε εκείνη την περίπτωση η συνάδελφος αναγκάστηκε να πάρει μόλις 15 ημέρες άδεια και με το πέρας αυτών εξαναγκάστηκε να επιστρέψει στο νηπιαγωγείο με πατερίτσες!

Και ρωτάμε: πώς γίνεται να τιμωρείται μια εργαζόμενη για ένα ατύχημα; Πώς θα επιβιώσει η συναδέλφισσά μας χωρίς το μισθό της; Γιατί να χάσει τα μόρια της προϋπηρεσίας της και άρα να βρεθεί σε δυσμενή θέση για πρόσληψη την επόμενη χρονιά; Ως πότε οι αναπληρώτριες και αναπληρωτές συνάδελφοι θα αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας;

Η συναδέλφισσά μας δεν είναι μόνη της!

  • Ως Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτούμε να της δοθεί όλη η άδεια που χρειάζεται χωρίς περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας!

Να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία εξισώνονται τα δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών!»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μετρο
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Αλλαγές σε δρομολόγια και ωράρια στη Γραμμή 2 – Πλήρης λίστα με τελευταίες αναχωρήσεις και εναλλακτικές μετακινήσεις
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Μηχανογραφικό 2025. Πίνακας με χέρι
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
«Αυτό που συνέβη και έφερε την εκτίναξη του αριθμού των κοινών Τμημάτων ήταν η καθιέρωση της ΕΒΕ, που ερήμωσε τα περιφερειακά, κυρίως, ΑΕΙ»
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
προσφυγικα
Σε απεργία πείνας και δεύτερη κάτοικος στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Διπλή απεργία πείνας από κατοίκους των Κατειλημμένων Προσφυγικών – Ζητούν ακύρωση της ανάπλασης και παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους
Σε απεργία πείνας και δεύτερη κάτοικος στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
ΣΑΕΚ, ΙΕΚ
ΑΣΕΠ: 21 μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών στις σχολές Τουρισμού – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
Νέα προκήρυξη για ΣΑΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού σε ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ – Αναλυτικά οι θέσεις και τα προσόντα
ΑΣΕΠ: 21 μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών στις σχολές Τουρισμού – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις