ζωα
Το Ι.Ε.Π. απευθύνει πρόσκληση προς τα σχολεία για τη συγκέντρωση δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας

Tο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) προχώρησε στην καθιέρωση της 4ης Απριλίου ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από εισήγηση του ΙΕΠ (βλ. Εγκύκλιο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.)

Με την καθιέρωση της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, επιδιώκεται η προώθηση, η ευαισθητοποίηση, η ανάπτυξη της φιλοζωίας και η υπεύθυνη κηδεμονία ζώου συντροφιάς από τους/ τις μαθητές/τριες.

Την ημέρα αυτή, που αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, αναμένονται εκδηλώσεις, ομιλίες, προβολές, σεμινάρια αντιμετώπισης και χειρισμού αδέσποτων ζώων και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα, με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων όπως κτηνιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών και ατόμων που απασχολούνται επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά σε χώρους φιλοξενίας και φροντίδας ζώων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο και προκειμένου να αναδειχτούν καλές πρακτικές, το Ι.Ε.Π. συγκρότησε Ομάδα Εργασίας η οποία εκτός των δράσεων προώθησης της φιλοζωίας, τον εμπλουτισμό των Προγραμμάτων Σπουδών και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και την δικτύωση με επιστημονικούς οργανισμούς και φορείς, αποβλέπει και στη δημιουργία αποθετηρίου κατάθεσης και παρουσίασης καλών πρακτικών που θα προκύψουν από τις δράσεις των σχολείων.

Το Ι.Ε.Π. απευθύνει για το σκοπό αυτό πρόσκληση προς τα σχολεία για τη συγκέντρωση δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, ώστε να αξιοποιηθούν ως εκπαιδευτικά προγράμματα, εκπαιδευτικό υλικό για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και επιπρόσθετα να πραγματοποιηθεί μια γιορτή Φιλοζωίας.

Αναμένουμε την αποστολή των δράσεων σας στο σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/forms/login.php συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα