ΖΕΤΑ-ΜΑΚΡΗ
Οι απαντήσεις της υφυπουργού Παιδείας στα θέματα που τέθηκαν

Δεν έβγαλαν ειδήσεις οι συναντήσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με την  υφυπουργό Παιδείας Ζέττα ΜακρήΠαρών ήταν και ο Γ.Γ. του υπουργείου Γιάννης Κατσαρός.

Εξάλλου ήταν γνωστό ότι επρόκειτο για μια κίνηση από τη μεριά του υπουργείου που γινόταν κάτω από το βάρος των μαζικών συνελεύσεων των εκπαιδευτικών και των νέων αποφάσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής στην αξιολόγηση.

Δεν υπάρχει κάτι νέο για τις αλλαγές στη σχολική εκπαίδευση καθώς η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι ακόμη υπάρχει συζήτηση και επεξεργασία στο υπουργείο.

Οι απαντήσεις της υφυπουργού Παιδείας στα θέματα που τέθηκαν από την ΟΛΜΕ ήταν οι εξής: 

1) Μεταθέσεις στα μουσικά σχολεία, όπου ζητήθηκε να υπάρξει σύστημα μοριοδότησης κλπ. Η υφυπουργός είπε ότι «θα το μεταφέρει».

2) Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, όπου παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι αποσπώνται στο εξωτερικό και η απάντηση πάλι ήταν ότι «θα τα δούμε».

3) Σχολικές εκδρομές (ότι οι εκπαιδευτικοί είναι εκτεθειμένοι στις εκδρομές κλπ). Εδώ η υφυπουργός Παιδείας αφού είπε ότι υπάρχει το ποινικό δίκαιο και η νομοθεσία περί εποπτείας ανηλίκων από την οποία δεν μπορούμε να εξαιρεθούμε, ανέφερε ότι υπάρχει μια διυπουργική πρωτοβουλία ώστε να λυθούν κάποια ζητήματα (πχ. να μην πηγαίνουν αυτόφωρο οι εκπαιδευτικοί, όταν συμβαίνει κάτι).

4) Βία στα σχολεία. Ανέφερε ότι υπάρχει μια πρωτοβουλία και ότι θα ενημερωθούμε. Προφανώς έχει να κάνει με τις γνωστές διαρροές για τον ανασχεδιασμό των ποινών κλπ. με διάφορες εξαγγελίες για ψυχολόγους, καθώς και με τη λειτουργία της γνωστής πλατφόρμας.

5) Τέθηκε το θέμα των κοινωνικών επιστημών και ρωτήθηκε αν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣΤΕ ή αν θα γίνουν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Ανέφερε ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣΤΕ αλλά περιμένουν εδώ κι ένα χρόνο τις προτάσεις του ΙΕΠ. Απάντησε επίσης ότι δεν έχουν σχεδιάσει να γίνουν κάποιες αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

6) Ρωτήθηκε για τα θέματα του εθνικού απολυτηρίου, της τράπεζας θεμάτων, του διαγωνισμού ΑΣΕΠ κλπ., για τα οποία δεν είχε να ανακοινώσει κάτι. Αν θα υπάρξει κάτι ανακοινώσιμο μας είπε ότι θα μας ειδοποιήσει.

Στο τέλος συζητήθηκε το μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών στο θέμα της αξιολόγησης. 

Στο ερώτημα αν θα ξαναπροσφύγει στα δικαστήρια, είπε ότι θα προσφεύγει όποτε το κρίνει αναγκαίο.

Στο ερώτημα αν θα ξαναβγάλει εγκύκλιο ο ΓΓ με το ίδιο περιεχόμενο και ύφος, είπε ότι θα το επαναλάβει αν κριθεί αναγκαίο.

Στο ερώτημα αν θα τιμωρήσει φυσικά πρόσωπα με πειθαρχικές ή χρηματικές ποινές, ο Γ.Γ. είπε ότι πιστεύει πως «δεν θα χρειαστεί αφού οι περισσότεροι μπαίνουν στην αξιολόγηση".

Ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν μπει στη πλατφόρμα και έχουν συμπληρώσει τα έγγραφα περίπου 20.000 –προσοχή δεν είπε ότι τόσοι έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση με παρακολουθήσεις κλπ. Φυσικά δεν έχει μονιμοποιηθεί κανείς.

Στην πρωτοβάθμια ανέφερε ένα νούμερο πάνω από 10.000 που δεν έχουν μπει ούτε στην πλατφόρμα, παρά τα όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, φαίνεται ότι η καταστολή της Α/Α δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Γενικότερα το πνεύμα ήταν ότι θα εφαρμοστούν οι ψηφισμένοι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Στην παρατήρηση  ότι τα τελευταία 20 χρόνια είναι οι μόνοι που πιστεύουν ότι θα διοικήσουν την εκπαίδευση μόνο με την καταστολή, η απάντηση ήταν ότι «Μόνο εμείς αντιμετωπίζουμε τέτοια αντίδραση»…

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά
Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικά κτήρια
Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Επείγοντα τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του δήμου Λαγκαδά
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης: Μετά τις αντιδράσεις απέσυρε τη ρύθμιση εισόδου ιδιωτών στο ΕΣΥ
Αποσύρεται προσωρινά η τροπολογία για παροχή έργου από ιδιώτες στο ΕΣΥ - Oι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Γεωργιάδης: Μετά τις αντιδράσεις απέσυρε τη ρύθμιση εισόδου ιδιωτών στο ΕΣΥ