Παιδικός Σταθμός
ΟΙΕΛΕ: Ακόμη κι αν δεν μας κάλυπτε ο νόμος, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να «καρφώσουμε» συνάδελφο που μας έκανε καταγγελία.

Καταγγελία για εργοδοτική θρασύτητα εναντίον ιδιωτικού Νηπιαγωγείου στην Δυτική Αττική το οποίο «απειλεί» την ΟΙΕΛΕ με …νομική δίωξη, αν η Ομοσπονδία δεν «καρφώσει» συναδέλφους που έκαναν καταγγελίες εναντίον του, διατυπώνει η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ εκφράζει ανησυχίες για συγκάλυψη λόγω της «περίεργης» στάσης των διενεργούντων την ΕΔΕ και προειδοποιεί ότι θα ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο κάθε υπευθύνου.

Ολη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Όταν η εργοδοτική θρασύτητα συναντά την κρατική «ασυνέπεια» (;), τότε γεννιούνται «τέρατα». Η ΟΙΕΛΕ προσέφυγε στις εποπτικές αρχές της πολιτείας μετά από σοβαρές καταγγελίες για ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Δυτικής Αττικής. Η Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Αττικής εκκίνησε ΕΔΕ για την διερεύνηση των καταγγελιών. Ως εδώ, όλα καλά…

Μετά ξεκίνησαν τα …περίεργα. Το νηπιαγωγείο εξέδωσε την περίοδο των εορτών ανακοίνωση με την οποία απειλεί την Ομοσπονδία με νομικές διώξεις, επειδή «τολμήσαμε» να ζητήσουμε έλεγχο του σχολείου! Την ίδια περίοδο εκκίνησε και η ΕΔΕ που κάλεσε, όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι, όχι το σύνολο των εκπαιδευτικών της τελευταίας διετίας (περίοδο που αφορούσαν οι καταγγελίες), όπως θα έπρεπε, αλλά πολύ συγκεκριμένα άτομα που η διοίκηση του νηπιαγωγείου υποψιαζόταν. Ακόμη χειρότερα, οι διενεργούντες την ΕΔΕ ρωτούσαν, δήθεν αθώα, τους εκπαιδευτικούς «αν γνώριζαν την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ». Το ερώτημα αυτό, πέραν του ότι εγείρει τεράστια ηθικά, νομικά και πειθαρχικά ζητήματα, δεν είχε καμιά σχέση με την διερεύνηση των καταγγελιών. Επιπλέον, είναι η πρώτη υπόθεση στην ιδιωτική εκπαίδευση που φθάνει σε επίπεδο ΕΔΕ και δεν καλείται καν ο καταγγέλλων φορέας, δηλαδή η ΟΙΕΛΕ! Προφανώς, οι διενεργούντες την ΕΔΕ δεν μας χρειάζονται, διότι φαίνεται πως δεν είναι στόχος τους η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης…

Και το κερασάκι στην τούρτα! Οι νομικοί του νηπιαγωγείου απέστειλαν στην ΟΙΕΛΕ …εξώδικο με το οποίο μας ζητούν να τους δώσουμε τα ονόματα (!!) των εκπαιδευτικών που έκαναν τις καταγγελίες! Η ενέργεια αυτή δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και είτε μαρτυρά νομική άγνοια (καθώς είναι γνωστό ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι από το νόμο καλυμμένες προκειμένου να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των καταγγελλόντων) είτε οι του σχολείου θεωρούν ότι έχουν «πλάτες» για να ασκήσουν εκφοβισμό στην Ομοσπονδία μας. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η θρασύτητα αυτή δεν θα είχε εκδηλωθεί, εάν η στάση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ήταν διαφορετική…

Ενημερώνουμε, για να γίνει απολύτως σαφές σε κάθε κατεύθυνση:

  1. Η ΟΙΕΛΕ υπάρχει εδώ και 65 χρόνια, επειδή οι συνάδελφοι ακουμπούν πάνω της με εμπιστοσύνη. Ακόμη κι αν δεν μας κάλυπτε ο νόμος, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να «καρφώσουμε» συνάδελφο που μας έκανε καταγγελία.

  2. Η ενέργεια του σχολείου να αποστείλει εξώδικο με το οποίο εκφράζει την αδιανόητη αυτή απαίτηση, είναι νομικά καταδικαστέα και παραβιάζει βάναυσα την αρχή της μυστικότητας της πειθαρχικής διαδικασίας. Εννοείται ότι επιφυλασσόμαστε για τις ενέργειές μας και για κάθε δικαίωμά μας.

  3. Επειδή η ΕΔΕ έχει διεξαχθεί υπό όρους που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά, η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο κάθε υπευθύνου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας