ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Οι υπηρεσιακές μεταβολές στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας από τον αιρετό Τ. Ρουμπή

Ενημέρωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, κάνει ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας, Τάκης Ρουμπής.

Στην ενημέρωση που έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr, παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό τοπίο σε Γενική και Ειδική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια.

Aναλυτικά

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η τελευταία εισήγηση της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, όπως και των άλλων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τον Δεκέμβριο του 2023, προς το Υπουργείο Παιδείας (βλ. σύνδεσμο: http://takisroumpis.gr/?p=18442), για σύσταση νέων οργανικών θέσεων στην Ειδική και τη Γενική Αγωγή δεν έγινε πράξη. Συνέπεια αυτού ήταν η στέρηση της δυνατότητας πολλών εκπαιδευτικών να μετατεθούν σε περιοχές που επιθυμούσαν.

metavoles

Η ανάγκη, επίσης, νέων μόνιμων διορισμών το 2024 για την κάλυψη των οργανικών κενών, προβάλλει επιτακτικά και πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα. Άλλωστε, ο φετινός αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών -πάνω από 52.000 φέτος στην Εκπαίδευση- που δεν αποδείχτηκε ικανός για την πλήρη κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί Π.Ε. παρουσιάζονται στις νέες τους θέσεις για ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη του διδακτικού έτους (21 Ιουνίου). Τα στελέχη εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία στη νέα τους θέση ύστερα από τη λήξη της θητείας τους.

Η διαδικασία (δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων) για τις οριστικές τοποθετήσεις και τις βελτιώσεις θέσεων στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας αναμένεται να ξεκινήσει -κατά πάσα πιθανότητα- μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που έχουν υποβάλει αίτηση για βελτίωση θέσης εντός του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας θα συγκριθούν στη διαδικασία των τοποθετήσεων από κοινού.

Υ.Γ. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Π.Δ.50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ.100/1997, οι αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ μπορούν να υποβληθούν μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων, δηλ. μέχρι και τις 11/04/2024.

Τάκης Ρουμπής
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»