Εκπαιδευτικοί Δ.ΙΕΚ: Ακόμα δεν έχουν υπογράψει τις συμβάσεις
Ο βασικός στόχος της Μελέτης Εύλογου Κόστους (ΜΕΚ) αφορά την ανάλυση και επανεξέταση των ήδη υπαρχόντων κοστολογήσεων για τέσσερεις κρίσιμης σημασίας πράξεις

Σε έλεγχο κόστους και ενδεχομένως σε επανακοστολόγηση των υπηρεσιών που σχεδιάζει για τα ΙΕΚ της χώρας προχωρά τώρα το Υπουργείο Παιδείας, καθώς ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπέγραψε πρόσκληση υποβολής προσφοράς για την απευθείας ανάθεση για την εκπόνηση Μελέτης Εύλογου Κόστους (ΜΕΚ).

Προκειμένου όμως να αξιολογηθεί και να βελτιωθεί η υφιστάμενη κοστολόγηση, το Υπουργείο θα πληρώσει 37.200 ευρώ για τη σχετική μελέτη. 

Συγκεκριμένα, η εκπόνηση Μελέτης Εύλογου Κόστους (ΜΕΚ) θα αφορά το σύνολο των αναφερόμενων πράξεων. Ο βασικός στόχος της Μελέτης Εύλογου Κόστους (ΜΕΚ) αφορά την ανάλυση και επανεξέταση των ήδη υπαρχόντων κοστολογήσεων για τέσσερεις κρίσιμης σημασίας πράξεις. Οι πράξεις και τα αντίστοιχα υποέργα τους έχουν προηγουμένως κοστολογηθεί και είναι οι ακόλουθες:

1. Ειδικά προγράμματα διεξαγωγής πρακτικής άσκησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (ΙΕΚ)

2. Διαμόρφωση Οδηγών Κατάρτισης και Εκπαιδευτικών Εγχειριδίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

3. Ανάπτυξη/επικαιροποίηση και πιστοποίηση επαγγελματικών περιγραμμάτων και πλαισίων εκπαιδευτικών προδιαγραφών προγραμμάτων

4. Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών/Εκπαιδευτών Ειδικοτήτων ΕΠΑΛ και Κατάρτισης ΙΕΚ

Το προϋπολογιζόμενο ποσό για τις παραπάνω υπηρεσίες ανέρχεται σε 30.000,00€ (τριάντα χιλιάδες ευρώ) μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ήτοι σε 37.200,00€ (τριάντα επτά χιλιάδες διακόσια ευρώ) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό της Πράξης «Τεχνική Βοήθεια Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.»

Η μελέτη εύλογου κόστους (ΜΕΚ) για τις εν λόγω 4 πράξεις, θα πρέπει να αποσκοπεί στην αξιολόγηση της υφιστάμενης κοστολόγησης και στην εξασφάλιση της ορθολογικής και διαφανούς υλοποίησής τους. Συγκεκριμένα, η ΜΕΚ θα πρέπει να:

1.Αξιολογήσει την υφιστάμενη κοστολόγηση:  Έλεγχος και ανάλυση της υφιστάμενης κοστολόγησης για κάθε έργο.  Αξιολόγηση της ρεαλιστικότητας και ακρίβειας των υπολογισθέντων κοστών.  Εντοπισμός τυχόν ελλείψεων ή ασαφειών στην κοστολόγηση.

2. Βελτιστοποίηση της κοστολόγησης:  Εισηγήσεις για τυχόν τροποποιήσεις/βελτιστοποιήσεις στην κοστολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν αλλαγές στις προδιαγραφές ή στο σχεδιασμό των έργων.  Εξορθολογισμός του κόστους, εφόσον χρειάζεται, με στόχο την εξασφάλιση της οικονομικής αποδοτικότητας των έργων.

Επισημαίνεται ότι, η ΜΕΚ, λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα δεδομένα, θα αξιολογήσει την ρεαλιστικότητα και ακρίβεια της κοστολόγησης, θα εισηγηθεί τυχόν βελτιστοποιήσεις και θα διασφαλίσει την διαφάνεια και την ορθή χρήση των δεδομένων. Σημειώνεται ότι η ΜΕΚ δεν θα πρέπει να επαναλάβει από την αρχή την κοστολόγηση των έργων, αλλά θα αξιολογήσει και θα βελτιστοποιήσει την υφιστάμενη κοστολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις.

Η προσφορά θα πρέπει να υποβληθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ: [email protected] έως και την Τετάρτη, 03.04.2024 και ώρα 12:30 μμ.

Δείτε την προκήρυξη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
ΠΟΣΥΠ σε Υπ. Παιδείας: «Οι μετατάξεις δεν αρκούν – Χρειαζόμαστε άμεσα μόνιμους υπαλλήλους»
«Στα όρια λειτουργίας τους» – Οι εργαζόμενοι στο Υπ. Παιδείας ζητούν 500 μόνιμους διορισμούς
ΠΟΣΥΠ σε Υπ. Παιδείας: «Οι μετατάξεις δεν αρκούν – Χρειαζόμαστε άμεσα μόνιμους υπαλλήλους»
Εργάτες επισκευάζουν την είσοδο σχολείου
Σχολεία: Ανατροπή στο καθεστώς επισκευών και μισθώσεων – Τι αλλάζει
Νέες αρμοδιότητες για Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Διδασκόντων – Τι αλλάζει σε Δήμους και Περιφέρειες
Σχολεία: Ανατροπή στο καθεστώς επισκευών και μισθώσεων – Τι αλλάζει
Εφάπαξ στις συντάξεις
Συντάξεις: Αυξήσεις "έκπληξη" στο εφάπαξ έως 32.270€ – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν
Το χάσμα των δύο ταχυτήτων στις συντάξεις του ΕΦΚΑ – Ποιοι βλέπουν αυξήσεις-μαμούθ 32.000€ και ποιοι χάνουν μια περιουσία
Συντάξεις: Αυξήσεις "έκπληξη" στο εφάπαξ έως 32.270€ – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν