Αποσπάσεις εξωτερικού: Να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων στα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού
ΕΝΕΡΥΠ: Η πλειοψηφία των Γραφείων Συντονιστών Εκπαίδευσης, λειτουργεί πλέον χωρίς αποσπασμένους διοικητικούς υπαλλήλους, διότι έχει λήξη τόσο ο προβλεπόμενος χρόνος απόσπασης τους, όσο και ο προβλεπόμενος χρόνος της παράταση της και έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων με απόσπαση διοικητικών υπαλλήλων αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘΑ στα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού που καθυστερεί εδώ και ...6 χρόνια (!) και να  δοθεί η δυνατότητα 3ετούς τοποθέτησης διοικητικών υπαλλήλων αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘΑ στα Ελληνικά Προξενεία και στις Πρεσβείες στο Εξωτερικό, ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας η Ενωση Εργαζομένων του Υπουργείου (ΕΝΕΡΥΠ)

Η επιστολή της ΕΝΕΡΥΠ

κ. Υπουργέ,

Έξι χρόνια μετά την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας για την στελέχωση των Γραφείων Συντονιστών Εκπαίδευσης με αποσπασμένους διοικητικούς υπαλλήλους και παρά την λήξη τόσο του προβλεπόμενου χρόνου απόσπασης τους (3 έτη), όσο και του προβλεπόμενου χρόνου παράτασης της απόσπασης τους (2 έτη), το Υπουργείο κατά παράδοξο και παράτυπο τρόπο δεν εκδίδει την νέα προκήρυξη.

Μόλις προχθές με το αρ. πρωτ. 28173/Η2/15-03-2024 έγγραφό σας, «ψάχνετε» να βρείτε αν υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι που συνεχίζουν να υπηρετούν με παράταση της απόσπασης τους στα Συντονιστικά Γραφεία Μονάχου και Στουτγάρδης, δηλαδή διανύουν ήδη το έκτο έτος της απόσπασης τους και θα επιθυμούν την παράταση της απόσπασης τους για ακόμη ένα έτος, πάντα βέβαια χωρίς επιμίσθιο.

Αν αυτό αποτελεί ορθή διοικητική και υπηρεσιακή πρακτική, να μας το δηλώσετε για να το γνωρίζουμε.

Βέβαια, εκτός της ανωτέρω περίπτωσης, η πλειοψηφία των Γραφείων Συντονιστών Εκπαίδευσης, λειτουργεί πλέον χωρίς αποσπασμένους διοικητικούς υπαλλήλους, διότι έχει λήξη τόσο ο προβλεπόμενος χρόνος απόσπασης τους, όσο και ο προβλεπόμενος χρόνος της παράταση της και έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Επίσης με την πρακτική σας αυτή στερείτε ήδη το δικαίωμα από τους συναδέλφους μας, διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ, να διεκδικήσουν την απόσπαση τους σε ένα Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό, και πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει πληθώρα ενδιαφερομένων συναδέλφων μας και εσείς υποχρεούστε να τους διασφαλίσετε το δικαίωμα και την δυνατότητα τους αυτή, εκδίδοντας άμεσα την σχετική προκήρυξη των θέσεων.

Τέλος, καταγγέλλουμε την πρωτοφανή υπηρεσιακή πρακτική του ΥΠΑΙΘΑ, να στερεί το δικαίωμα της 3ετούς τοποθέτησης διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, στα Ελληνικά Προξενεία και στις Πρεσβείες στο Εξωτερικό, όταν μάλιστα υπάρχει και η θετική γνώμη του προϊσταμένου της προξενικής ή διπλωματικής αρχής, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στον ν.4781/2021, άρθρο 16 παρ.2α, με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας οι σχετικές πιστώσεις.

Η ανωτέρω πρακτική αποτελεί πρωτοφανή κοροϊδία διότι αφενός οι ενδιαφερόμενοι είναι ελάχιστοι και συνεπώς οι απαιτούμενες πιστώσεις είναι μηδαμινές σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘΑ και αφετέρου ακόμη και στην απίθανη αυτή περίπτωση να μην μπορούν να βρεθούν πιστώσεις μερικών χιλιάδων ευρώ μέσα σε ένα προϋπολογισμό δισεκατομμυρίων, οι πιστώσεις αυτές μπορούν να αναζητηθούν υπηρεσιακά από το ΓΛΚ.

Υποχρεούστε και σε αυτή την περίπτωση να διασφαλίσετε άμεσα το δικαίωμα και την δυνατότητα και σε αυτούς τους συναδέλφους μας, διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ, της υπηρεσιακή και υπαλληλική τους εξέλιξης, σύμφωνα με τον νόμο και να μην την παρακωλύετε με προφάσεις.

κ. Υπουργέ,

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυλακή καθηγητής
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου έκατσαν και οι γονείς του ανήλικου που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 50χρονος που κάρφωσε σπασμένο μπουκάλι στο κεφάλι 14χρονου
kausonas
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
«Τα εγκεφαλικά είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως και αυτή η επιβάρυνση που προκαλείται από τις ακραίες θερμοκρασίες είναι πολύ...
Καμπανάκι επιστημόνων: Οι ακραίες θερμοκρασίες συνδέονται με θανατηφόρα εγκεφαλικά επεισόδια
kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου