ΣΧΟΛΕΙΟ
Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, που σε κάποιες περιπτώσεις οι «εκκλήσεις» για να καταγραφούν μαθητές ψευδώς ως ασθενείς στην covid19, γίνονται και μέσα από τους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Μορφή… επιδημίας λαμβάνουν τα αιτήματα προς φαρμακοποιούς στην περιοχή της Λάρισας ώστε να καταχωρήσουν θετικό τεστ κορωνοϊού για μαθητές τρίτης λυκείου ώστε αυτοί με τη σειρά τους να διασφαλίσουν… δικαιολογημένη απουσία από τα μαθήματα στο σχολείο τους!

Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό, που σύμφωνα με μαρτυρία στο onlarissa.gr, σε κάποιες περιπτώσεις οι «εκκλήσεις» για να καταγραφούν μαθητές ψευδώς ως ασθενείς στην covid19, γίνονται και μέσα από τους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Προφανώς τα κίνητρα πίσω από αυτή την τακτική είναι να εξοικονομηθεί περισσότερος χρόνος για τους μαθητές, οι οποίοι στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα φροντιστήρια, παρά στα σχολικά θρανία.

Όλα στο βαθμό ενός γραπτού αποτελέσματος; Και ποιός ο ρόλος του δημόσιου σχολείου εν τέλει σήμερα;

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

larisa

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας δήλωσε τα εξής στο onlarissa.gr: «Οι απουσίες είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο η πολιτεία καλείται να το λύσει. Η αλλαγή που έγινε από προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου να μην υπάρχει διαχωρισμός δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών, αποδεικνύεται ότι πιθανόν ήταν λανθασμένη.

Ο υπουργός Παιδείας σε κάθε περίπτωση ασχολείται με το θέμα αυτό επισταμένως και υπάρχει αυτή τη στιγμή δήλωσή του ότι σύντομα θα επέλθουν αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση όμως – κάτι που αποδεικνύει και το δημοσίευμά σας – το θέμα δεν αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς, αλλά άλλους εμπλεκόμενους.

Όλοι μαζί όμως ως κοινωνία που ενδιαφέρεται για το μέλλον της εκπαίδευσης, θα πρέπει να ασκούμε ο καθένας από την πλευρά του το καθήκον του με ευσυνειδησία, ώστε να υπάρχουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τους νέους μας και τους μαθητές μας. Οι απουσίες δίνονται από τον νομοθέτη για συγκεκριμένους λόγους, για να βοηθηθούν ή να ωφεληθούν μαθητές όταν έχουν πραγματικό πρόβλημα και όχι να τις χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Στην πλειοψηφία τους οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν για το θέμα αυτό και στις περισσότερες περιτώσεις είναι αυτοί που δίνουν αγώνα για να έχουν τους μαθητές τους στα σχολεία και να τους προσφέρουν αυτό που τους επιτάσσει το καθήκον τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
«Δημόσιο σχολείο ή ιδιωτικοποίηση;»: Συναγερμός από τους δασκάλους της Ημαθίας
«Στο στόχαστρο η μονιμότητα και το δημόσιο σχολείο» – Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ημαθίας για τη συνταγματική αναθεώρηση
«Δημόσιο σχολείο ή ιδιωτικοποίηση;»: Συναγερμός από τους δασκάλους της Ημαθίας
Σοφία Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο
Σοφία Ζαχαράκη: Με ευθύνη και συνεννόηση χτίζουμε τα νέα γερά θεμέλια του Λυκείου-Το Εθνικό Απολυτήριο
Στη βάση των μαθητών το νέο Λύκειο: Η Ζαχαράκη ανοίγει τον Εθνικό Διάλογο για το Εθνικό Απολυτήριο και τις αλλαγές στις Πανελλαδικές
Σοφία Ζαχαράκη: Με ευθύνη και συνεννόηση χτίζουμε τα νέα γερά θεμέλια του Λυκείου-Το Εθνικό Απολυτήριο
μαθητής
«Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά;»: Καταγγελία για λεκτική προσβολή μαθητών σε λύκειο
Υπό εξέταση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναφορές για ψυχολογική πίεση και προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος μαθητών Α’ Λυκείου κατά τη διάρκεια...
«Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά;»: Καταγγελία για λεκτική προσβολή μαθητών σε λύκειο