amfitheatro-aei-foitites2
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Δεν ανεχόμαστε η μόρφωση να είναι εμπόρευμα. Λέμε ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων σαν επιχειρήσεις.

Τελειωμό δεν έχουν τα «ραπίσματα» που δέχεται η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας παραμονές της ψήφισης του νομοσχεδιου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Εκτός απο το σύνολο σχεδόν των πανεπιστημίων, που με ανακοινώσεις Συγκλήτων, Συμβουλίων Διοίκησης , ΠΟΣΔΕΠ , μεμονωμένων πανεπιστημιακών και συλλόγων μελών ΔΕΠ, ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να φροντίσει για τη χρηματοδότηση και στελέχωση των δημοσίων πανεπιστημίων, και πέρα από τους φοιτητές που -πλην ΔΑΠ- συνεχίζουν τις καταλήψεις και δυναμικές κινητοποιήσεις, σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ εξέδωσαν ανακοίνωση δια της Ομοσπονδίας (ΟΔΠΤΕ) τους.

Ολα αυτά η κυβέρνηση απλά κάνει πώς δεν τα βλέπει, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων...

Η ΟΔΠΤΕ προκηρύσσει:

  • Στάση εργασίας την Πέμπτη 7 Μάρτη από τις 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους να συντονίσουν τη δράση τους με τους φοιτητικούς συλλόγους ανά ίδρυμα

  • Απεργία στις 8 Μάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ. στα Προπύλαια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο τέλος της εβδομάδας καταθέτει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία των φοιτητών, των εργαζομένων, του λαού. Δίνοντας συνέχεια σε μια μακρόχρονη πορεία νομοθετικών μεταρρυθμίσεων και υλοποίησης των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλων όσων κυβέρνησαν, με αυτό το νομοσχέδιο παραδίδεται πλήρως στους επιχειρηματικούς ομίλους η Ανώτατη Εκπαίδευση ως άλλο ένα πεδίο με μεγάλους τζίρους και εγγυημένη πελατεία. Μετατρέπονται ακόμη περισσότερο τα δημόσια πανεπιστήμια σε κερδοφόρες επιχειρήσεις. Οι φοιτητές και οι γονείς τους θα κληθούν να πληρώνουν όλο και περισσότερα για να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση ανάλογα με την τσέπη τους.

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αυτό το νομοσχέδιο αφορά στις ανάγκες των φοιτητών και των οικογενειών τους, τις ανάγκες των εργαζομένων. Στα 170 άρθρα του νομοσχεδίου, τα σχετικά με τα δημόσια πανεπιστήμια, δεν υπάρχει ούτε μία διάταξη, η οποία να δίνει απάντηση στα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου. Καμία αναφορά σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού, σε μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων μας, σε γενναία αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού των δημόσιων πανεπιστημίων, σε κονδύλια για σύγχρονες, ασφαλείς υποδομές, στην ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας,

Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο! Γιατί δεν μπορεί να δεχόμαστε η ζωή μας, η δουλειά μας, η μόρφωση των παιδιών μας να μετρώνται με τη μεζούρα των κερδών των λίγων. Γιατί δεν μπορεί να δεχόμαστε ότι ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και κρίσιμες υποδομές στην παιδεία, στην πρόνοια, στις υπηρεσίες για πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση της ΝΔ. όπως και οι προηγούμενες να δίνουν 7 δις το χρόνο σε πολεμικές αποστολές και Νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Διεκδικούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου, σύγχρονες σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόμπορεί η υγεία και η παιδεία να εξαρτώνται από το πόσο βαθιά μπορούμε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη». Γιατί τα «Τέμπη» της καθημερινότητάς μας είναι πολλά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παίρνουμε την σκυτάλη από τη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη. Για 9η εβδομάδα, ξαναβγαίνουμε στον δρόμο με τους χιλιάδες φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους άλλους εργαζόμενους.

Η ΟΔΠΤΕ προκηρύσσει:

Στάση εργασίας την Πέμπτη 7 Μάρτη από τις 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους να συντονίσουν τη δράση τους με τους φοιτητικούς συλλόγους ανά ίδρυμα Απεργία στις 8 Μάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ. στα Προπύλαια.

Δεν ανεχόμαστε η μόρφωση να είναι εμπόρευμα. Λέμε ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων σαν επιχειρήσεις. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για μαζικές, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα πανεπιστήμια, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Φέτος η κινητοποίηση της 8ης Μάρτη που έχει κατοχυρωθεί με τους αγώνες των εργατριών του Σικάγο και τους σύγχρονους αγώνες των γυναικών ενάντια στην κοινωνία της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, θα ενωθεί με τον αγώνα μας για την διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και πραγματικά δωρεάν εκπαίδευσης ενάντια και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Απαιτούμε

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση – Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων στο ύψος των αναγκών

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Να σταματήσει κάθε διαδικασία από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ που θέτει ζήτημα απόλυσης του συναδέλφου μας και μέλους του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ, Δημήτρη Αντωνίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ


Για το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΔΠΤΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...