Εκπαιδευτικοί: «Στεκόμαστε στο πλευρό των θεατρολόγων»
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» με σχετική του ανακοίνωση στηρίζει τους θεατρολόγους και τον αγώνα τους, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην κάλυψη των οργανικών κενών της συγκεκριμένης θέσης.

Μάλιστα, καλεί να στηριχτεί η κινητοποίηση την Δευτέρα (04/03) και ώρα 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 1-3 ωρών.

«Οι συνάδελφοι απαιτούν να σταματήσει ο εμπαιγμός και το «θέατρο του παραλόγου» από πλευράς Υπουργείου, το οποίο, επί της ουσίας, λέει ότι «δε σας διορίζουμε γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, τις οποίες εμείς δε συστήνουμε, ώστε να μη σας διορίσουμε»!!!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Όλες οι πρόσφατες διοικήσεις του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις όποιες διακηρύξεις και διαβεβαιώσεις τους (και) προς τους συναδέλφους θεατρολόγους, δεν έχουν προχωρήσει στη σύσταση οργανικών θέσεων της συγκεκριμένης ειδικότητας εν όψει των όποιων επικείμενων διορισμών. Μάλιστα στον συγκεκριμένο κλάδο έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστοι διορισμοί τα τελευταία χρόνια, με τη δικαιολογία πως δεν υπήρχαν οργανικά κενά (!!!), τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και οι συνάδελφοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους αναπληρωτές, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν σε 2 ή και 3, στην καλύτερη περίπτωση, σχολεία.

Με αφορμή, λοιπόν, την προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.) με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Κατσαρό, ο Σύλλογος συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00 για διεκδίκηση σύστασης νέων οργανικών θέσεων θεατρολόγων. Οι συνάδελφοι απαιτούν να σταματήσει ο εμπαιγμός και το «θέατρο του παραλόγου» από πλευράς Υπουργείου, το οποίο, επί της ουσίας, λέει ότι «δε σας διορίζουμε γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, τις οποίες εμείς δε συστήνουμε, ώστε να μη σας διορίσουμε»!!!

Ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» στέκεται στο πλευρό των θεατρολόγων-μελών του και μαζί τους διεκδικεί:

•             Μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των κενών σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος.

•             Μεταθέσεις όσων συναδέλφων/ισσών θεατρολόγων το επιθυμούν, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να εργαστούν κοντά στις εστίες τους και να μη χρειαστεί – ενώ εργάζονται ήδη 10 και 20 χρόνια ως αναπληρωτές/τριες, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους προκειμένου να διοριστούν.

•             Να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων – κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και είναι καθ᾽ ύλην αρμόδιος/α να διδάξει.

Παράλληλα, διεκδικούμε:

·         Θεατρική αγωγή σε όλα τα σχολεία, τις  τάξεις και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ένας/μία θεατρολόγος ανά σχολείο.

·         Επαναφορά του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στην Ε' και Στ' τάξη.

·         Να δίνονται και να καλύπτονται όλα τα κενά από την Α΄ φάση και από την αρχή της χρονιάς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...