Εκπαιδευτικοί: Η απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα συνεχιστεί
«Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε.  Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου»

Νέες κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3 έως 29/3/2024 για χρήση των συναδέλφων όταν οι αξιολογητές επιχειρούν να μπουν στην τάξη, προκήρυξε η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛΜΕ καλεί  τους εκπαιδευτικούς να κάνουν χρήση των στάσεων εργασίας, όπως τις έχει αποφασίσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες). Οι διευθυντές και σύμβουλοι αφού πρώτα παράτυπα ορίζουν μόνοι τους δειγματικές διδασκαλίες, χωρίς να έχει προηγηθεί συνάντηση προσυνεννόησης γιατί οι συνάδελφοι έχουν δηλώσει απεργία αποχή από την αξιολόγηση, στη συνέχεια εκβιάζουν τους συναδέλφους να δηλώσουν τρίωρη στάση εργασίας, αντί ωριαίας στάσης, αφού μία ώρα δεν πραγματοποιήθηκε μάθημα διδασκαλίας, όταν θέλουν να μπουν στη τάξη για να τους αξιολογήσουν.

Η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Δεν θα μας υποτάξουν! Η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα συνεχιστεί

Προκηρύσσουμε κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3 έως 29/3/2024 για χρήση των συναδέλφων όταν οι αξιολογητές επιχειρούν να μπουν στην τάξη

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έσυρε για 10η φορά μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια τον κλάδο στα δικαστήρια προκειμένου να επιβάλει με τον βούρδουλα την ατομική αξιολόγηση. Στις 27/2 εκδικάστηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και κρίθηκε παράνομη (όχι καταχρηστική), όπως άλλωστε και κάθε μορφής κινητοποίηση που αντιπαλεύει τη βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική.

Επισημαίνουμε ότι:

1. Η απεργία-αποχή ισχύει έως ότου επιδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου στην ΟΛΜΕ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη.

2. Η απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα προκηρυχθεί εκ νέου από την ΑΔΕΔΥ με βάση το σχετικό αίτημα που ήδη έχει υποβάλλει η ΟΛΜΕ, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ προέδρων στις 10/2.

3. Σε περίπτωση που κριθεί παράνομη και η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, με βάση και την τελευταία  απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, θα προχωρήσουμε σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και θα ακολουθήσει νέα ΓΣ προέδρων.

4. Η ΟΛΜΕ να προκηρύξει άμεσα εκ νέου την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο κλάδος των καθηγητών και να μην μείνουμε ούτε μια ημέρα χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη.

5. Η Ε΄ ΕΛΜΕ έχουμε ήδη αποφασίσει στη Γενική μας Συνέλευση (29/1/2024) την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση προκειμένου να καλύψουμε τους συναδέλφους, αν χρειαστεί και άμεσα θα υλοποιήσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, όπως ακριβώς το έχουμε κάνει και τα προηγούμενα χρόνια, όταν προκηρύξαμε απεργία αποχή από την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και από μέντορες συντονιστές. Η απεργία αποχή υλοποιήθηκε από τον κλάδο τόσο για την αυτοαξιολόγηση, όσο και για μέντορες συντονιστές χωρίς καμία συνέπεια για σχολεία και εκπαιδευτικούς.

6. Προκηρύσσουμε εκ νέου κυλιόμενες στάσεις εργασίας (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες) από 1/3/2024 έως 29/3/2024, όπως ανάλογα θα κάνει η ΟΛΜΕ, για να χρησιμοποιηθούν από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, όταν οι αξιολογητές επιχειρήσουν να μπουν στην τάξη για να αξιολογήσουν. Ήδη έχουμε προκηρύξει στάσεις εργασίας για 29/2/2024 και είναι σε ισχύ από προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

7. Οι συνάδελφοι να κάνουν χρήση των στάσεων εργασίας, όπως τις έχει αποφασίσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ (ωριαίες, δίωρες, τρίωρες). Οι διευθυντές και σύμβουλοι αφού πρώτα παράτυπα ορίζουν μόνοι τους δειγματικές διδασκαλίες, χωρίς να έχει προηγηθεί συνάντηση προσυνεννόησης γιατί οι συνάδελφοι έχουν δηλώσει απεργία αποχή από την αξιολόγηση, στη συνέχεια εκβιάζουν τους συναδέλφους να δηλώσουν τρίωρη στάση εργασίας, αντί ωριαίας στάσης, αφού μία ώρα δεν πραγματοποιήθηκε μάθημα διδασκαλίας, όταν θέλουν να μπουν στη τάξη για να τους αξιολογήσουν.

8. Οι διευθυντές των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στη Διεύθυνση τη στάση, όπως την έχει αποφασίσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ και οι συνάδελφοι κάνουν χρήση μίας, δύο, τριών ωρών. Οι διευθυντές να σταματήσουν να δηλώνουν εκβιαστικά τρίωρες στάσεις, παρόλο που οι συνάδελφοι μία ώρα έκαναν χρήση για να μην υλοποιήσουν την αξιολόγηση και να απαντήσουν στους εκβιασμούς των αξιολογητών! Τις μορφές αγώνα τις προκηρύσσει το σωματείο και όλοι τις εφαρμόζουμε όπως ακριβώς αποφασίστηκαν!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιμπουρια
Συναγερμός για τσιμπούρια: Προκαλούν εγκεφαλίτιδα σε χιλιάδες Ευρωπαίους
Τι αναφέρει νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (ECDC) - Τι ισχύει για την Ελλάδα
Συναγερμός για τσιμπούρια: Προκαλούν εγκεφαλίτιδα σε χιλιάδες Ευρωπαίους