Ρουθ Γκότεσμαν
Κάποιοι φοιτητές πετάχθηκαν όρθιοι, άλλοι ζητωκραύγαζαν, πολλοί αγκαλιάζονταν. Η κάμερα κατέγραψε ορισμένους να σκουπίζουν δάκρυα από τα μάτια τους, ενώ όλοι χειροκροτούσαν με πάθος

Μόλις η πρώην καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής  Άλμπερτ Άινσταϊν (εδρεύει στο Μπρονξ) δρ. Ρουθ Γκότεσμαν ανέβηκε στο βήμα, οι φοιτητές κράτησαν την ανάσα τους. Σε λίγα λεπτά, όλοι ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Η πρώην καθηγήτριά τους, τους έκανε το μεγαλύτερο δώρο που έχει κάνει ποτέ κανείς σε φοιτητές. Τους πληρώνει τα δίδακτρα, με τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ σε όλη την ιστορία από ένα μόνο πρόσωπο προς πανεπιστήμιο, 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

«Με χαρά σας ανακοινώνω ότι από τον Αύγουστο αυτής της χρονιάς, η Ιατρική Σχολή Άλμπερτ Άινσταϊν δεν θα έχει δίδακτρα», ανακοίνωσε η δρ. Ρουθ Γκότεσμαν και αμέσως ξέσπασαν πανηγυρισμοί στο αμφιθέατρο. 

Κάποιοι φοιτητές πετάχθηκαν όρθιοι, άλλοι ζητωκραύγαζαν, πολλοί αγκαλιάζονταν. Η κάμερα κατέγραψε ορισμένους να σκουπίζουν δάκρυα από τα μάτια τους, ενώ όλοι χειροκροτούσαν με πάθος!

Η Ρουθ Γκότεσμαν δώρισε αυτό το μυθικό ποσό από την περιουσία που της άφησε ο εκλιπών σύζυγός της Ντέιβιντ Γκότεσμαν, χρηματιστής της Wall Street και επενδυτής της Berkshire Hathaway, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Είμαι ευγνώμων στον εκλιπόντα σύζυγό μου Σάντι, επειδή άφησε αυτά τα χρήματα υπό την φροντίδα μου και νιώθω ευλογημένη που έχω αυτό το πολύ μεγάλο προνόμιο να προσφέρω αυτό το δώρο για έναν τόσο ευγενή σκοπό», ανέφερε.
 

Με τη δωρεά θα αποπληρωθούν τα δίδακτρα του εαρινού εξαμήνου όλων των φοιτητών ενώ και οι μελλοντικοί φοιτητές θα παρακολουθήσουν τις σπουδές τους χωρίς δίδακτρα. Τα δίδακτρα στην Ιατρική Σχολή Albert Einstein ανέρχονται σε περίπου 60.000 δολάρια τον χρόνο, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να εξακολουθούν να έχουν χρέη ύψους άνω των 200.000 δολαρίων, αφότου πάρουν πτυχίο.

«Αυτό το δώρο στοχεύει να προσελκύσει μια ομάδα ταλαντούχων και διαφορετικών ατόμων που σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως δεν είχαν τα μέσα να παρακολουθήσουν σπουδές στην ιατρική», τονίζει η σχολή, προσθέτοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο δώρο που προσφέρεται σε ιατρική σχολή στη χώρα.

Δείτε τι έγινε:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...