ομαδα ρομποτικης παμακ
Τα τέσσερα μέλη της που έλαβαν μέρος στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Unknown Mission League 2024» κατέκτησαν την 2η θέση στη περιφέρεια Θεσσαλονίκης και την 2η θέση πανελλαδικώς στη κατηγορία «Seniors» (άνω των 18 ετών).

Σημαντική διάκριση πέτυχε η ομάδα ρομποτικής «HERON» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην πρώτη της διαγωνιστική προσπάθεια, καθώς τα τέσσερα μέλη της που έλαβαν μέρος στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Unknown Mission League 2024» (UML 2024), κατέκτησαν την 2η θέση στη περιφέρεια Θεσσαλονίκης και την 2η θέση πανελλαδικώς στη κατηγορία «Seniors» (άνω των 18 ετών).

Πιο συγκεκριμένα,όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του ιδρύματος, η ομάδα αποτελούμενη από τους φοιτητές Χρυσόστομο Πενλόγλου, Βασίλη Τσολακίδη, Αναστάση Τσόγκα και τη φοιτήτρια Μαρία Ορφανάκη, του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διακρίθηκε για την ρομποτική της κατασκευή, που πραγματοποίησε χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της εταιρείας «Arduino».

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε εννέα περιοχές της χώρας, δηλαδή σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Κω, Ορεστιάδα, Ρόδο και Χίο, μεταξύ δεκάδων ομάδων όλων των ηλικιών, εκ των οποίων οι υψηλότερες βαθμολογίες ανά ηλικιακή κατηγορία θεωρήθηκαν και πανελλαδικοί νικητές.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, κάθε ομάδα έπρεπε να φέρει δικό της εξοπλισμό, χωρίς να γνωρίζει τα ακριβή εξαρτήματα που θα χρειαστεί και να αγωνιστεί σε ρομποτική κατασκευή χωρίς προηγούμενη προετοιμασία (on-the-fly), σε άγνωστο θέμα. Οι ομάδες είχαν τρεις ώρες πριν από την πρώτη βαθμολόγηση, και άλλη μία για διορθώσεις, πριν φτάσουν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης, το «Robot Game».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα