Εκπαιδευτικοί Πειραιά: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 20/2 ενάντια στην κατάργηση Γυμνασίου
Παράσταση διαμαρτυρίας στις 20/2 ενάντια στην κατάργηση Γυμνασίου - Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ Πειραιά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Πειραιά θα προχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά, ενάντια στην κατάργηση του 1ου Γυμνασίου.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 20/2 8:30 πμ, από κοινού με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του κέντρου του Πειραιά και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά “Η Πρόοδος”.

Παράλληλα, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών.

«Σε συνέχεια της επιτυχημένης σύσκεψης που διοργάνωσαν στις 9/2 από κοινού η ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά “Η Πρόοδος”, με την συμμετοχή δεκάδων γονέων από τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Κέντρου του Πειραιά, προχωράμε, όλοι μαζί, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20/2 8:30 πμ στη ΔΙΔΕ Πειραιά», τονίζουν. 

Το πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ Πειραιά

Aναλυτικά η ανακοίνωση

    • Παράσταση Διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Πειραιά την Τρίτη 20/2 8:30 πμ, από κοινού με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του κέντρου του Πειραιά και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά “Η Πρόοδος”

    • Παρέμβαση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά την Τετάρτη 21/2 16:00

Σε συνέχεια της επιτυχημένης σύσκεψης που διοργάνωσαν στις 9/2 από κοινού η ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά “Η Πρόοδος”, με την συμμετοχή δεκάδων γονέων από τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Κέντρου του Πειραιά, προχωράμε, όλοι μαζί, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20/2 8:30 πμ στη ΔΙΔΕ Πειραιά (για τον σκοπό αυτό κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων/συναδελφισσών). 

Επιπλέον, μετά από αίτημα και της ΕΛΜΕ προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τις Δημοτικές Παρατάξεις, το ζήτημα της κατάργησης του 1ου Γυμνασίου Πειραιά εντάχθηκε σαν θέμα προς συζήτηση στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21/2 16:00 (Δημαρχείο Πειραιά, βλέπε στην επόμενη σελίδα Ημερήσια Διάταξη, ερώτημα 8). Καλούμε σε μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικούς και γονείς, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει  θέση ενάντια στην επικίνδυνη και ανησυχητική εξέλιξη που:

            ▪ πετά δεκάδες παιδιά έξω από το σχολείο της γειτονιάς τους.
            ▪ δημιουργεί τμήματα των 25 έως 27 μαθητών στα όμορα Γυμνάσια!

Να παρθεί πίσω η επικίνδυνη απόφαση για κατάργηση του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σαν σχολείο της γειτονιάς και η μετατροπή του σε Πειραματικό!

Ήδη, μια σειρά Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις.
Όχι στην κατηγοριοποίηση σχολείων

Παλεύουμε από κοινού για τα δικαιώματα των μαθητών στη μόρφωση, για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλο το λαό.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας