ΠΕΣΕΚ
Φίλοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί η ΠΕΣΕΚ σας χρειάζεται και την χρειάζεστε, όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) προς τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς

Η επιστολή της ΠΕΣΕΚ

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Συνάδελφε συνταξιούχε με το γράμμα αυτό η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) θέλει να σου κοινοποιήσει κάποιες σκέψεις της και να σου γνωστοποιήσει  το πρόγραμμα δράσης της που εγκρίθηκε από την έκτακτη ΓΣ στις 31-01-2024.

Επειδή πιστεύουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όπως οι ανεπαρκείς συντάξεις, η αλματώδης άνοδος των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες, η χωλαίνουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς η συμμετοχή μας στα φάρμακα έχει εκτιναχθεί προ πολλού στο 40-60% και σε ορισμένα φάρμακα να το υπερβαίνει, καθώς για ορισμένες νοσοκομειακές παροχές μπορεί να περιμένουμε για εβδομάδες ή και για μήνες, δεν λύνονται ατομικά (όπως το Χόλυγουντ σε κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζει) αλλά με ενωτική συλλογική δράση και με κοινούς αγώνες όλων των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων. Θέλοντας η ΠΕΣΕΚ να συμβάλει στην παραπάνω ενωτική-συλλογική προσπάθεια αποφάσισε από τον Οκτώβριο του 2023 να δημιουργήσει παραρτήματα σε όλο τη χώρα. Ήδη, λειτουργούν στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λάρισας και Μεσσηνίας.

πεσεκ-κινητοποίηση-1024x768.jpg

Εσύ λοιπόν συνάδελφε που ζεις στην επαρχία και θέλεις να δημιουργηθεί και στον τόπο σου ένα παράρτημα της ΠΕΣΕΚ, ώστε να αποκτήσουν και εκεί οι συνταξιούχοι της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης φωνή, επικοινώνησε μαζί μας για να συντονίσουμε τις ενέργειες μας ώστε να δημιουργήσουμε παράρτημα της ΠΕΣΕΚ και στον τόπο σου.

Εσύ συνάδελφε συνταξιούχε που ζεις εντός Αττικής και δεν είσαι μέλος της ΠΕΣΕΚ, είναι καλό να γραφτείς στην ΠΕΣΕΚ και να συμμετέχεις στις δραστηριότητες της. Και εσύ συνάδελφε που ήσουνα παλιό μέλος και απομακρύνθηκες από την ΠΕΣΕΚ για διάφορους λόγους, ίσως είναι καιρός να επιστρέψεις γιατί μας ενώνουν πολλά μα πολλά περισσότερα από ότι μας χωρίζουν.

Φίλοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί η ΠΕΣΕΚ σας χρειάζεται και την χρειάζεστε, όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης

Ο γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: «Λοστοί, μολότοφ και επιθέσεις δεν έχουν θέση στην ακαδημαϊκή κοινότητα»
Σκληρή καταδίκη της βίας από τις Πρυτανικές Αρχές μετά τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο
Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: «Λοστοί, μολότοφ και επιθέσεις δεν έχουν θέση στην ακαδημαϊκή κοινότητα»
κοτοπουλο
Συναγερμός για εισαγόμενα κοτόπουλα στη χώρα – Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε 8 στα 10 δείγματα
Έλεγχοι στην Ελλάδα αποκάλυψαν μολυσμένες παρτίδες από τη Βραζιλία – Ανησυχία για την ασφάλεια τροφίμων και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς
Συναγερμός για εισαγόμενα κοτόπουλα στη χώρα – Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε 8 στα 10 δείγματα
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ - Olympus Riviera Greece: Ψηφιακή «γέφυρα» που συνδέει επισκέπτες, φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού της Πιερίας
Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής...
ΠΑΜΑΚ - Olympus Riviera Greece: Ψηφιακή «γέφυρα» που συνδέει επισκέπτες, φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού της Πιερίας