ΠΕΣΕΚ
Φίλοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί η ΠΕΣΕΚ σας χρειάζεται και την χρειάζεστε, όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) προς τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς

Η επιστολή της ΠΕΣΕΚ

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Συνάδελφε συνταξιούχε με το γράμμα αυτό η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) θέλει να σου κοινοποιήσει κάποιες σκέψεις της και να σου γνωστοποιήσει  το πρόγραμμα δράσης της που εγκρίθηκε από την έκτακτη ΓΣ στις 31-01-2024.

Επειδή πιστεύουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όπως οι ανεπαρκείς συντάξεις, η αλματώδης άνοδος των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες, η χωλαίνουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς η συμμετοχή μας στα φάρμακα έχει εκτιναχθεί προ πολλού στο 40-60% και σε ορισμένα φάρμακα να το υπερβαίνει, καθώς για ορισμένες νοσοκομειακές παροχές μπορεί να περιμένουμε για εβδομάδες ή και για μήνες, δεν λύνονται ατομικά (όπως το Χόλυγουντ σε κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζει) αλλά με ενωτική συλλογική δράση και με κοινούς αγώνες όλων των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων. Θέλοντας η ΠΕΣΕΚ να συμβάλει στην παραπάνω ενωτική-συλλογική προσπάθεια αποφάσισε από τον Οκτώβριο του 2023 να δημιουργήσει παραρτήματα σε όλο τη χώρα. Ήδη, λειτουργούν στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λάρισας και Μεσσηνίας.

πεσεκ-κινητοποίηση-1024x768.jpg

Εσύ λοιπόν συνάδελφε που ζεις στην επαρχία και θέλεις να δημιουργηθεί και στον τόπο σου ένα παράρτημα της ΠΕΣΕΚ, ώστε να αποκτήσουν και εκεί οι συνταξιούχοι της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης φωνή, επικοινώνησε μαζί μας για να συντονίσουμε τις ενέργειες μας ώστε να δημιουργήσουμε παράρτημα της ΠΕΣΕΚ και στον τόπο σου.

Εσύ συνάδελφε συνταξιούχε που ζεις εντός Αττικής και δεν είσαι μέλος της ΠΕΣΕΚ, είναι καλό να γραφτείς στην ΠΕΣΕΚ και να συμμετέχεις στις δραστηριότητες της. Και εσύ συνάδελφε που ήσουνα παλιό μέλος και απομακρύνθηκες από την ΠΕΣΕΚ για διάφορους λόγους, ίσως είναι καιρός να επιστρέψεις γιατί μας ενώνουν πολλά μα πολλά περισσότερα από ότι μας χωρίζουν.

Φίλοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί η ΠΕΣΕΚ σας χρειάζεται και την χρειάζεστε, όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης

Ο γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λεμόνια
Ανακαλούνται λεμόνια με επικίνδυνο φυτοφάρμακο – Διακινούνται και στην Ελλάδα
Υπέρβαση στα επιτρεπόμενα όρια χλωρπυριφού εντοπίστηκε σε παρτίδες λεμονιών από Βραζιλία – Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Ανακαλούνται λεμόνια με επικίνδυνο φυτοφάρμακο – Διακινούνται και στην Ελλάδα
peripoliko astinomia perama
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και άλλο ένα άτομο
Φοινικούντα: Συνέλαβαν τον ανιψιό του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και τον επιχειρηματία φίλο του
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και άλλο ένα άτομο
δικαστήρια
Διορισμοί-εξπρές στα Δικαστήρια: Ανοίγουν τώρα 337 μόνιμες προσλήψεις
Δικαστήρια: Όλο το σχέδιο για 337 μόνιμους γραμματείς - Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ – Μισθός από την πρώτη μέρα της Σχολής
Διορισμοί-εξπρές στα Δικαστήρια: Ανοίγουν τώρα 337 μόνιμες προσλήψεις