ΠΕΣΕΚ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Φίλοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί η ΠΕΣΕΚ σας χρειάζεται και την χρειάζεστε, όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) προς τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς

Η επιστολή της ΠΕΣΕΚ

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Συνάδελφε συνταξιούχε με το γράμμα αυτό η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) θέλει να σου κοινοποιήσει κάποιες σκέψεις της και να σου γνωστοποιήσει  το πρόγραμμα δράσης της που εγκρίθηκε από την έκτακτη ΓΣ στις 31-01-2024.

Επειδή πιστεύουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όπως οι ανεπαρκείς συντάξεις, η αλματώδης άνοδος των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες, η χωλαίνουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς η συμμετοχή μας στα φάρμακα έχει εκτιναχθεί προ πολλού στο 40-60% και σε ορισμένα φάρμακα να το υπερβαίνει, καθώς για ορισμένες νοσοκομειακές παροχές μπορεί να περιμένουμε για εβδομάδες ή και για μήνες, δεν λύνονται ατομικά (όπως το Χόλυγουντ σε κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζει) αλλά με ενωτική συλλογική δράση και με κοινούς αγώνες όλων των συνταξιούχων και όλων των εργαζομένων. Θέλοντας η ΠΕΣΕΚ να συμβάλει στην παραπάνω ενωτική-συλλογική προσπάθεια αποφάσισε από τον Οκτώβριο του 2023 να δημιουργήσει παραρτήματα σε όλο τη χώρα. Ήδη, λειτουργούν στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λάρισας και Μεσσηνίας.

πεσεκ-κινητοποίηση-1024x768.jpg

Εσύ λοιπόν συνάδελφε που ζεις στην επαρχία και θέλεις να δημιουργηθεί και στον τόπο σου ένα παράρτημα της ΠΕΣΕΚ, ώστε να αποκτήσουν και εκεί οι συνταξιούχοι της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης φωνή, επικοινώνησε μαζί μας για να συντονίσουμε τις ενέργειες μας ώστε να δημιουργήσουμε παράρτημα της ΠΕΣΕΚ και στον τόπο σου.

Εσύ συνάδελφε συνταξιούχε που ζεις εντός Αττικής και δεν είσαι μέλος της ΠΕΣΕΚ, είναι καλό να γραφτείς στην ΠΕΣΕΚ και να συμμετέχεις στις δραστηριότητες της. Και εσύ συνάδελφε που ήσουνα παλιό μέλος και απομακρύνθηκες από την ΠΕΣΕΚ για διάφορους λόγους, ίσως είναι καιρός να επιστρέψεις γιατί μας ενώνουν πολλά μα πολλά περισσότερα από ότι μας χωρίζουν.

Φίλοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί η ΠΕΣΕΚ σας χρειάζεται και την χρειάζεστε, όλοι μαζί μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

Για το ΔΣ της ΠΕΣΕΚ

Ο πρόεδρος
Γρηγόρης Καλομοίρης

Ο γενικός γραμματέας
Σταμάτης Νικολάου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
Συγκλονίζει η οικογένεια της 17χρονης στην Ηλιούπολη – Η τελευταία επιθυμία μετά την τραγωδία
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης