Διδακτικό προσωπικό ΑΕΙ: «Καταδικάζουμε την απόλυση συνδικαλιστή και εργαζόμενου του ΕΚΠΑ»
Καταδικάζουμε την απόλυση συνδικαλιστή και εργαζόμενου του ΕΚΠΑ», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ

Την απόλυση εκπαιδευτικού συνδικαλιστή καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ.

Όπως τονίζουν ο λόγος απόλυσης του συνδικαλιστή του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ Δημήτρη Αντωνίου και εργαζόμενου ΙΔΟΧ επί 19 έτη στο ΕΚΠΑ, ήταν η συμμετοχή του σε στάση εργασίας και στο συμβολικό αποκλεισμό του Κέντρου Λειτουργίας Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη τη Δευτέρα 12/2.

«Στο πλαίσιο συντονισμού κοινών δράσεων ενάντια στην επιχειρούμενη αντισυνταγματική θεσμοθέτηση των ιδιωτικών ΑΕΙ, στην ίδια κινητοποίηση συμμετείχαν με αντίστοιχες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων οι σύλλογοι μελών ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι. Κατά τη διάρκεια της  κινητοποίησης και της σύντομης διακοπής της λειτουργίας του δικτύου δεν υπήρξε προσπάθεια παραβίασης/πρόσβασης στο κτήριο ή εμπλοκής των συγκεντρωμένων σε αυτό, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της στάσης εργασίας το κτήριο ήταν κλειστό», αναφέρουν.

Aναλυτικά

ΘΕΜΑ: Καταδίκη συνδικαλιστικών διώξεων στο ΕΚΠΑ

Η ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ ομόφωνα καταδικάζει την δρομολογούμενη απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ Δημήτρη Αντωνίου, εργαζόμενου ΙΔΟΧ επί 19 έτη στο ΕΚΠΑ, λόγω της συμμετοχής του σε στάση εργασίας και συμβολικό αποκλεισμό του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη τη Δευτέρα 12/2, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού. Να σημειωθεί ότι στο
πλαίσιο συντονισμού κοινών δράσεων ενάντια στην επιχειρούμενη αντισυνταγματική θεσμοθέτηση των ιδιωτικών ΑΕΙ, στην ίδια κινητοποίηση συμμετείχαν με αντίστοιχες αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων οι σύλλογοι μελών ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και της σύντομης διακοπής της λειτουργίας του δικτύου δεν υπήρξε
προσπάθεια παραβίασης/πρόσβασης στο κτήριο ή εμπλοκής των συγκεντρωμένων σε αυτό, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της στάσης εργασίας το κτήριο ήταν κλειστό. 

Καταγγέλλουμε ακόμη την κλήση σε ΕΔΕ όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης που αποφάσισε την συγκεκριμένη κινητοποίηση καθώς και δύο ακόμα μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ και εργαζομένων στο ΕΚΠΑ.

• Απαιτούμε άμεση ανάκληση της άδικης απόλυσης του συναδέλφου συνδικαλιστή Δημήτρη Αντωνίου Διαμαρτυρόμαστε για τη στοχοποίηση και τις διώξεις κατά συνδικαλιστών και τη συστηματική κατασυκοφάντηση του αγώνα που δίνουμε μαζικά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας μέσα από τους συλλόγους και τις Ομοσπονδίες μας υπερασπιζόμενοι /-ες το Σύνταγμα και το Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα