ΘΡΑΝΙΑ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής, απέστειλε εκ νέου επιστολή προς την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων

Το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης δασκάλου στο ολοήμερο Σχολείο της Κωμιακής στη Νάξο μας, συνεχίζει να υπάρχει ταλανίζοντας γονείς αλλά και μαθητές.

Oπως ενημερώνει το cycladeslive.gr, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής, απέστειλε εκ νέου επιστολή προς την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων, προκειμένου να επικαιροποιήσει το πρόβλημα και να πιέσει προς τη δίκαιη επίλυσή του.

Η τελευταία επιστολή που εστάλη:

“Με επιστολή μας στην αρχή του σχολικού έτους σας κοινοποιήσαμε το αίτημα των Γονέων του Δημοτικού σχολείου Κωμιακής Νάξου για την τοποθέτηση δασκάλου ολοήμερου στο σχολείο μας, μιας και η κατέχουσα οργανική θέση, κ. Μαρίνα Βιτζηλαίου απουσίαζε, με άδεια τοκετού ή γονική.

Δεν λάβαμε ποτέ απάντηση στο αίτημα μας, όπως οφείλατε και περιμέναμε, αντίθετα πρόσφατα ενημερωθήκαμε από την οικογένεια της ότι η κ. Βιτζηλαίου τοποθετήθηκε σε άλλο χωριό και για άλλη μία φορά η ορεινή Νάξος έμεινε χωρίς δασκάλα ολοήμερου και φυσικά τα παιδιά μας χωρίς τα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά οφέλη της λειτουργίας του ολοήμερού σχολείου. Επιπρόσθετα μια άλλη πληροφορία που μας είχε δοθεί για τοποθέτηση της κ. Προμπονά στο σχολείο μας, κατέρρευσε, μιας και η δασκάλα αυτή τοποθετήθηκε στο Φιλώτι.

Επειδή φτάνουμε στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, σας γνωστοποιούμε ότι δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό που γίνεται εις βάρος γονέων και παιδιών του χωριού μας, απαιτούμε την άμεση λύση του αιτήματος μας και ρωτάμε ευθέως τα παρακάτω:

• Υπάρχει περίπτωση να έρθει στα δικά μας παιδιά δασκάλα ή θα παραμείνουμε πολίτες Β κατηγορίας;

• Με ποιον τρόπο θα βοηθηθούν στην μελέτη τους τα παιδιά μας, που έχουν δυσκολίες και κενά;

• Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών από το ΥΠΑΙΘ;

• Γιατί εμείς δεν πληρούν τα κριτήρια αυτά;

Με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά το αίτημα μας θα τύχει καλύτερης αποδοχής από την προηγούμενη και θα τοποθετηθεί δασκάλα στο ολοήμερο, σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.”

Η προηγούμενη επιστολή που εστάλη:

“Οι Σύλλογοι Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής και ΣΥΛΛΟΓΟΣ Γυναικών Κωμιακής, με ομόφωνη απόφαση στην συνεδρίαση στις 7 Φεβρουαρίου 2024, στηρίζουμε το αίτημα (επισυνάπτεται) του συλλόγου γονέων Κωμιακής, – αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας- για την τοποθέτηση δασκάλου ολοήμερου, αφού η οργανική θέση μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί.

Θεωρούμε απαράδεκτο τα παιδιά μας να στερούνται τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά οφέλη της λειτουργίας του ολοήμερου. Είναι απαράδεκτο ένας εκπαιδευτικός να κάνει ταυτόχρονα μάθημα σε έξι τάξεις.

Είναι απαράδεκτο σήμερα που η τεχνολογία και η επιστήμη έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, να έχουμε παιδεία πολλών ταχυτήτων. Απαιτούμε άμεσα να καλυφθεί η θέση του ολοήμερου, όπως και όλες οι απαραίτητες θέσεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, με σταθερή μόνιμη εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για τα Δ. Σ. Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου

Ευαγγελος Κορρές

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών

 Ιωάννα Κορρέ”

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katolisthisi
Παπούα Νέα Γουινέα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση (Pic/Vid)
Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση - 7.900 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους
Παπούα Νέα Γουινέα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση (Pic/Vid)
ekpaideutikoi
Εκπαιδευτικοί: «Να αγωνιστούμε από κοινού για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών»
Η θέση των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» σχετικά με τα ζητήματα των σχολικών μονάδων
Εκπαιδευτικοί: «Να αγωνιστούμε από κοινού για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών»