ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Σήμερα Δευτέρα, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια έχοντας τη συμπαράσταση εργατικών σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων που μιλούν για κοινό αγώνα εργαζομένων-αγροτών και φοιτητών

Σε κρίσιμη φάση μπαίνουν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αυτή την εβδομάδα με τις καταλήψεις να συνεχίζονται ενώ ο Παύλος Μαρινάκης δηλώνει ότι «το νομοσχέδιο θα περάσει επειδή το θέλει η κοινωνία».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ετοιμάζονται για το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια έχοντας και τη συμπαράσταση της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ ξεκινά νέος γύρος συνελεύσεων στα ΑΕΙ της χώρας, με την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ να δείχνει διατεθειμένη να περάσει στην αντεπίθεση με κεντρικό σύνθημα το «ανοιχτές σχολές».

Αλλά και σήμερα Δευτέρα, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια έχοντας τη συμπαράσταση εργατικών σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων που μιλούν για κοινό αγώνα εργαζομένων-αγροτών και φοιτητών.

Εκτός από τις καθιερωμένες πλέον κινητοποιήσεις της Πέμπτης που ξεπερνούν τον έναν μήνα καταγράφοντας ιδιαίτερα αξιοσημείωτη συμμετοχή, οι φοιτητικοί σύλλογοι των κατειλημμένων σχολών καλούν σε συναυλία το Σάββατο επίσης στα Προπύλαια.

«Η απόπειρα της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει τους φοιτητές έπεσε στο κενό. Θα ακυρώσουμε και τα σχέδια τρομοκράτησης και εκβιασμού με την αποφασιστική μας στάση», αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, η απόφαση του συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων.

Στάση εργασίας κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ στις 8/2

Στο πλευρό φοιτητών, ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών στέκεται η ΑΔΕΔΥ, κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων, κηρύσσοντας στάση εργασίας και συμμετέχοντας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 8 Φεβρουαρίου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 11.00 πμ μέχρι τη λήξη ωραρίου και καλεί στη συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, στηρίζουν τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και ζητούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες. 

Μαθητές

Κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική φοιτητική - μαθητική πορεία την Πέμπτη  8 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. 

Καλεί κάθε μαθητικό συμβούλιο στην Αθήνα να συζητήσει πώς θα οργανώσει τη συμμέτοχη του κάθε σχολείου στην πορεία ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και το “Εθνικό Απολυτήριο” (τριπλές πανελλαδικές), η οποία είναι πανελλαδική.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική αναφέρει: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες στην Αθήνα υποδεχόμαστε τους χιλιάδες αγωνιζόμενους φοιτητές που έρχονται από όλη τη χώρα για να κάνουμε μαζί τους μια τεράστια πορεία. Να αποδείξουμε ακόμα μια φορά πως εμείς είμαστε η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και πως ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ είναι η κυβέρνηση που θέλει να φέρει αυτό το άθλιο νομοσχέδιο. Πως το νομοσχέδιο της αδικίας απορρίπτεται!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θέλει να καταθέσει επίσημα αυτή την εβδομάδα το νομοσχέδιο. Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια ακόμα μια φορά.»

ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

Οι Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών αναμένεται να καλέσουν τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα) κηρύσσοντας διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Ποσδεπ - Πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, σε αρκετά από τα πανεπιστημιακά τμήματα που βρίσκονται υπό κατάληψη οι διοικήσεις υιοθετούν την απόφαση της συνόδου των πρυτάνεων για τη διεξαγωγή της εξεταστικής με ηλεκτρονικά μέσα.

Ωστόσο, η ΠΟΣΔΕΠ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη (ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου), όπως και επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας καλύπτοντας τους πανεπιστημιακούς που δεν επιθυμούν να καταφύγουν στο συγκεκριμένο μέτρο, είτε επειδή τάσσονται κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων είτε επειδή εγείρονται θέματα αξιοπιστίας των εξετάσεων.

«Για όσα τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, (σ.σ. η ΠΟΣΔΕΠ) στηρίζει την ανυπακοή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης και παράλληλα προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα», αναφέρει η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα