Σκαλοπάτια σε σχολείο-προκάτ
Νέο εργατικό ατύχημα νεοδιόριστης εκπαιδευτικού σε νηπιαγωγείο του Ζωγράφου

Με τρίτου βαθμού διάστρεμμα νοσηλεύεται μια εκπαιδευτικός που εργάζεται σε νηπιαγωγείο-προκάτ, στην περιοχή του Ζωγράφου.

«Οι πρόχειρες κατασκευές προκάτ, το πλήθος από σκαλοπατάκια που λειτουργούν ως παγίδες για τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς, η επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα των χώρων είναι η βασική αιτία αυτών των ατυχημάτων που σαφέστατα ορίζονται ως εργατικά και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο (και ένδικα) και προς κάθε υπεύθυνο φορέα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Α’ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε.

Σκαλοπάτι σε σχολείο-προκάτ

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από το Δήμο Ζωγράφου, άμεσα να προβεί σε έλεγχο καταλληλόλητας των χώρων, επισήμανση όλων των κακοτεχνιών και επισκευή τους. Επίσης, να εκπονήσει και να παρουσιάσει σχέδιο για τη ριζική αλλαγή της κτιριακής κατάστασης των νηπιαγωγείων.

Στη συνέχεια, καλούν τους εκπαιδευτικούς από τα νηπιαγωγεία Ζωγράφου που ακόμα δεν έχουν στείλει στοιχεία για τη σύνταξη του νέου υπομνήματος του Συλλόγου, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, καλούν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος καλούν την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως εργοδότης για τους χώρους εργασίας και το Δ.Σ. της ΔΟΕ καθώς και την ΑΔΕΔΥ να συνεισφέρουν οικονομικά για τις δύο αγωγές των τραυματισμένων εκπαιδευτικών στις οποίες θα προχωρήσουν άμεσα.

Σκαλοπάτι σε σχολείο-προκάτ

Η ανακοίνωση του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Π.Ε.

Μετά το εργατικό ατύχημα της αναπληρώτριας νηπιαγωγού στο χώρο εργασίας της και την επιστροφή της στο νηπιαγωγείο της με πατερίτσες (!!), δυστυχώς, μια ακόμα συνάδελφος έπεσε θύμα των κακοτεχνιών σε άλλο νηπιαγωγείο του Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με τρίτου βαθμού διάστρεμμα και ρήξη συνδέσμου αστραγάλου.

Οι πρόχειρες κατασκευές προκάτ, το πλήθος από σκαλοπατάκια που λειτουργούν ως παγίδες για τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς, η επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα των χώρων είναι η βασική αιτία αυτών των ατυχημάτων που σαφέστατα ορίζονται ως εργατικά και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο (και ένδικα) και προς κάθε υπεύθυνο φορέα.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί πια για να παρθούν ριζικά μέτρα για αυτά τα άθλια κτίρια που αποκαλούνται νηπιαγωγεία στου Ζωγράφου; Κινδυνεύουν τα παιδιά, κινδυνεύουν οι συναδέλφισσες!

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτός αν εμείς οι ίδιοι/ες πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας:

Καλούμε το Δήμο Ζωγράφου, άμεσα να προβεί σε έλεγχο καταλληλόλητας των χώρων, επισήμανση όλων των κακοτεχνιών και επισκευή τους. Επίσης, να εκπονήσει και να παρουσιάσει σχέδιο για τη ριζική αλλαγή της κτιριακής κατάστασης των νηπιαγωγείων.

Καλούμε τις συναδέλφους από τα νηπιαγωγεία Ζωγράφου που ακόμα δεν έχουν στείλει στοιχεία για τη σύνταξη του νέου υπομνήματος του Συλλόγου, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα ζητήσουμε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Καλούμε την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως εργοδότης για τους χώρους εργασίας στους οποίους μας καλεί να εργαστούμε.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ καθώς και την ΑΔΕΔΥ να συνεισφέρουν οικονομικά για τις δύο αγωγές των συναδελφισσών στις οποίες θα προχωρήσουμε άμεσα.

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα