Απίστευτο! "Κλείδωσαν" τους φοιτητές στο κτίριο που έδιναν εξετάσεις - "Φοιτήτρια έπαθε κρίση πανικού" 
Aπίστευτη καταγγελία φοιτητών - Τους κλείδωσαν μεσα στο κτίριο ενώ έδιναν εξετάσεις

Καταγγελία του Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας "σχετικά με το απαράδεκτο συμβάν που έλαβε χώρα στην Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια της πορείας κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων".

Την Πέμπτη 25/1, πραγματοποιήθηκε πορεία από φοιτητές όλων των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οποία ξεκίνησε από το Παλαιό Ψυχιατρείο και κατέληξε έξω από την Πρυτανεία.

Την ίδια ώρα στο κτήριο αυτό εξετάζονταν πάνω από τριάντα φοιτητές του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας στο μάθημα «Τέχνη της Επιτέλεσης».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, καταγγέλλει πως

«Μετά από λίγη ώρα, μάλιστα, τοποθέτησαν και πολυθρόνες μπροστά από την πόρτα. Έτσι, όσοι/όσες/όσα βρίσκονταν εντός και ολοκλήρωναν την εξέτασή τους, συνειδητοποιούσαν ότι δεν μπορούσαν να βγουν από το κτήριο, καθώς οι πόρτες ήταν κλειδωμένες από τις 13:00 μέχρι τις 16:30 και ουσιαστικά βρίσκονταν σε παράνομη κατάσταση ομηρίας όλο αυτό το διάστημα... Οι δικαιολογίες των υπαλλήλων ήταν ότι φοβούνταν το ενδεχόμενο κατάληψης και, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στα ΜΚΔ, ότι ακολουθούσαν τις εντολές που έλαβαν από τον Πρύτανη».

Ο Φ.Σ. σημειώνει ότι: «Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από τους φύλακες του κτιρίου βιαιοπράγησε εναντίον φοιτητή, ο οποίος αποπειράθηκε να ανοίξει την πόρτα.. Να σημειωθεί επίσης, ότι, πάλι βάσει μαρτυριών παιδιών που δημοσιεύτηκαν μετά το συμβάν, συμφοιτήτριά μας έπαθε κρίση πανικού και δεν της παρασχέθηκε βοήθεια, ούτε έγινε προσπάθεια να την ηρεμήσουν από πλευράς των εργαζομένων και των καθηγητών. Εν τέλει, ενώ επικρατούσε όλη αυτή η κατάσταση πανικού λόγω του εγκλεισμού, με προσπάθεια και επιμονή, κατάφεραν να τραβήξουν τα έπιπλα και να ανοίξουν την πόρτα, τελειώνοντας έτσι τον 3ωρο εγκλεισμό τους».  

Η καταγγελία του Φ.Σ. καταλήγει αναφέροντας:

«Αδιαμφισβήτητα, η Πέμπτη ήταν μια μαύρη μέρα για τη φοιτητική κοινότητα του νησιού μας και για την ιστορία του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για αδικαιολόγητα βάρβαρη και αισχρή αντιμετώπιση που δεν αξίζει σε κανέναν/καμία/κανένα υπό καμία συνθήκη, ένα συμβάν που κανονικά δεν χωράει σε μια πολιτισμένη χώρα του 21ου αιώνα. Μέσα σε ένα δημοκρατικό κράτος δεν νοούνται τέτοιες ενέργειες. Για αυτό και επιλέγουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για ένα ολίσθημα… Σε αυτήν την περίπτωση, βέβαια, καλούμε τον κ. Πρύτανη να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη για τις ενέργειες των υπαλλήλων του και τις εντολές που ο ίδιος έδωσε».

«..ΥΣ φοιτητικού συλλόγου: διατίθεται και βίντεο που αποτελούν μαρτυρίες του συμβάντος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sfouggarades
«Ή σφουγγάρι ή τομάρι!» - Το τρομερό δίλημμα των σφουγγαράδων που αποδεκατίστηκαν από τη νόσο των δυτών
Έφευγαν ξαφνικά ή έμεναν παράλυτοι - Η νόσος που θέριζε χιλιάδες Δωδεκανήσιους
«Ή σφουγγάρι ή τομάρι!» - Το τρομερό δίλημμα των σφουγγαράδων που αποδεκατίστηκαν από τη νόσο των δυτών