ποσυπ
Ικανοποιημένη η ΠΟΣΥΠ για την ισότιμη συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων και στις θέσεις των Υποδιευθυντών στις Σ.Α.Ε.Κ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) εκφράζει την ικανοποίηση του για την ισότιμη συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων και στις θέσεις των Υποδιευθυντών στις Σ.Α.Ε.Κ. (ΔΙΕΚ) καθώς και για την νομοτεχνική βελτίωση του σχετικού άρθρου (άρθρο 33) του ν.5082/2024 του ΥΠΑΙΘΑ ¨Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης¨, το οποίο υπερψηφίστηκε από την Βουλή.

Έτσι σύμφωνα με την νομοτεχνική αυτή βελτίωση που προβλέπει ότι ¨ο Υποδιευθυντής πρέπει να έχει τουλάχιστον τετραετή (4) διοικητική εμπειρία ή εκπαιδευτική υπηρεσία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ….¨, διασφαλίζεται η ισότιμη συμμετοχή και των διοικητικών υπαλλήλων στην διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Υποδιευθυντών στις Σ.Α.Ε.Κ. (ΔΙΕΚ).

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της ΠΟΣΥΠ και του κλάδου μας, που είχε  εκφραστεί πολλάκις  τόσο  με έγγραφα, όσο και με δια ζώσης παρεμβάσεις στην Πολιτική Ηγεσία, αλλά και με την θεσμική τοποθέτηση της ΠΟΣΥΠ, δια του Προέδρου της, ενώπιον της Βουλής,  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δύο φορές μάλιστα (το 2020 και στις 15/01/2024).

Έτσι μετά το ν. 4763/2020 με τον οποίο συμπεριελήφθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στις θέσεις των Διευθυντών ΔΙΕΚ, σήμερα, 3 χρόνια μετά, στο νέο ν.5082/2024 ¨Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης¨, συμπεριελήφθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι και στις θέσεις των Υποδιευθυντών ΣΑΕΚ (ΔΙΕΚ), δίνοντας τέλος σε μία κατάφορη αδικία του κλάδου μας και των στελεχών της διοίκησης που επί χρόνια στηρίζουν τις δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η ΠΟΣΥΠ στηρίζοντας έμπρακτα τα Δημόσια ΙΕΚ και έχοντας την ειλικρινή συνεργασία και στήριξη του Γ. Γραμματέα κ. Βούτσινο, ώστε να στελεχωθούν,  συνέβαλε τα μέγιστα ώστε, το 2023, να δημιουργηθούν 382 νέες κενές οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στα ΔΙΕΚ όλης της χώρας, για την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμισή τους. 

Η ΠΟΣΥΠ συνεχίζει να διεκδικεί δυναμικά και θεσμικά τα εύλογα και δίκαια του κλάδου τους, αξιώνοντας όρους ισότητας και ισονομίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ και αναδεικνύοντας την αξία και την σημασία του διοικητικού έργου στο σύνολο της εκπαίδευσης και των δομών της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi
Ασκούμενη δικηγόρος καταγγέλλει γνωστό ποινικολόγο: «Με χτύπησε στο πρόσωπο και με έβρισε»
Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό και εξύβριση σε βάρος γνωστού ποινικολόγου από ασκούμενη δικηγόρο
Ασκούμενη δικηγόρος καταγγέλλει γνωστό ποινικολόγο: «Με χτύπησε στο πρόσωπο και με έβρισε»
aksiologisi
Εκπαιδευτικοί: «Κατήφορος χωρίς τέλος για τη ΔΗΣΥ Λασιθίου»
«Η αμετροέπεια και το ψέμα έχουν κοντά πόδια δυστυχώς για την ΔΗΣΥ Λασιθίου», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών και του...
Εκπαιδευτικοί: «Κατήφορος χωρίς τέλος για τη ΔΗΣΥ Λασιθίου»