ΠΟΣΥΠ: Προτάσεις νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση
Ποιές βελτιώσεις προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ)

Συγκεκριμένες προτάσεις για νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που συζητείται στη Βουλή, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ)

Ανάμεσα στις προτάσεις της ΠΟΣΥΠ, περιλαμβάνεται ότι ο Υποδιευθυντής Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) -όπως θα μετονομαστούν τα ΙΕΚ- θα είναι δημόσιος υπάλληλος ή αποσπασμένος μόνιμος εκπαιδευτικός της δημόσιας εκπαίδευσης ή μόνιμος εκπαιδευτικός της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ., θα επιλέγεται ύστερα από ανοικτή πρόσκληση και θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τετραετή (4) επαγγελματική εμπειρία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, γνώση και εμπειρία σε οργανωτικές και διδακτικές μεθόδους της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Αναλυτικά οι προτάσεις της ΠΟΣΥΠ

Προτάσεις στο Νομοσχέδιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

κ. Υπουργέ,

κ. Γενικέ,

κ. Βουλευτές

Σε συνέχεια της τοποθέτησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 15 Ιανουαρίου 2024, επί του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘΑ ¨Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης¨ σας στέλνουμε τις κάτωθι προτάσεις μας:

Νομοτεχνικές Βελτιώσεις:

Επί του Άρθρου 33

Επιλογή Υποδιευθυντών Δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

διαμορφώνεται ως εξής:

«7. Ο Υποδιευθυντής Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι δημόσιος υπάλληλος ή αποσπασμένος μόνιμος εκπαιδευτικός της δημόσιας εκπαίδευσης ή μόνιμος εκπαιδευτικός της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ. & Δ.Β.Μ. και επιλέγεται ύστερα από ανοικτή πρόσκληση, η οποία εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Ε.Ε.Κ. &Δ.Β.Μ. και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

Ο Υποδιευθυντής πρέπει να έχει τουλάχιστον τετραετή (4) επαγγελματική εμπειρία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, γνώση και εμπειρία σε οργανωτικές και διδακτικές μεθόδους της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην επιμόρφωση εκπαιδευτών, να μπορεί να συντονίζει, να παρακολουθήσει και να εποπτεύει την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και να συντονίζει τη διαδικασία αξιολόγησής της.».

Επί του Άρθρου 28

Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.)

διαμορφώνεται ως εξής:

αθ) δύο (2) εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.), οι οποίοι ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από τη Γ.Σ.Ε.Ε.,

αι) δύο (2) εκπρόσωποι της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.), οι οποίοι ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,

Επί του Άρθρου 29

Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.),

διαμορφώνεται ως εξής:

θ) ένας (1) εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του από τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.), & ένας (1) εκπρόσωπος των δημοσίων υπαλλήλων, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του από την Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.),

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Στο Κεφάλαιο Γ΄ & στο άρθρο 40 Ε ¨ Όργανα διοίκησης των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης¨

προστίθεται εδάφιο. γ),

γ) Σε κάθε Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Κ.) συστήνεται Υποστηρικτική Διοικητική Μονάδα (Υ.ΔΙ.Μ.) επιπέδου Τμήματος, που παρέχει διοικητική υποστήριξη στα όργανα διοίκησης του Κ.Ε.Ε.Κ, στο Γραφείο Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Γ.Ε.Α.Σ.) και στην οικεία Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.).

Η μονάδα στελεχώνεται με το μόνιμο προσωπικό και τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της οικείας Σ.Α.Ε.Κ.. Της μονάδας προΐσταται μόνιμος υπάλληλος που επιλέγεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Διοικητικός και πειθαρχικός προϊστάμενος των υπαλλήλων της μονάδας είναι ο Διευθυντής της οικείας Σ.Α.Ε.Κ..

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirgos_dolofonia
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
«Όποτε είχε κάποιο πρόβλημα στα μαθηματικά και μου έστελνε στο messenger εικόνα, την έπαιρνα τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου την βοηθούσα»
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
ptyhiaki-exetastiki.jpg
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
«Οι φοιτητές θα εξετάζονται καθημερινά σε αποπνικτικές συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών»
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα