Διδάσκοντες Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Ενάντια στο Σχέδιο Νόμου «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» του ΥΠΑΙΘΑ
«Δυστυχώς, οι προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση αποτελούν ένδειξη των προθέσεών της και ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι επ’ ουδενί δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς»

Σωρεία αντιδράσεων εξακολουθεί να προκαλεί στον εκπαιδευτικό κόσμο το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αντίθετος είναι και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «ενώ το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο υποφέρει από έλλειψη πόρων, καταφέρνει και είναι ο πιο επιτυχημένος αναπτυξιακός κλάδος της χώρας μας σύμφωνα με όλες τις διεθνείς κατατάξεις. Επιπλέον, έχει για δεκαετίες τώρα εξασφαλίσει την πρόοδο και την κοινωνική κινητικότητα με διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα.

Δυστυχώς, οι προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση αποτελούν ένδειξη των προθέσεών της και ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι επ’ ουδενί δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς».

Η ανακοίνωση

«Το σχέδιο νόμου που προτίθεται να καταθέσει σε διαβούλευση ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης φέρει τον τίτλο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο». Με τον παραπλανητικό και προσβλητικό αυτό τίτλο για το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποφάσισε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στην ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας σε πλήρη αντιδιαστολή με το Άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ενώ το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο υποφέρει από έλλειψη πόρων, καταφέρνει και είναι ο πιο επιτυχημένος αναπτυξιακός κλάδος της χώρας μας σύμφωνα με όλες τις διεθνείς κατατάξεις. Επιπλέον, έχει για δεκαετίες τώρα εξασφαλίσει την πρόοδο και την κοινωνική κινητικότητα με διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα.

Δυστυχώς, οι προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση αποτελούν ένδειξη των προθέσεών της και ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι επ’ ουδενί δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

Η ΓΣ του ΕΣΔ

  • αυτονόητα είναι ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης του Συντάγματος,
  • αποφάσισε να συντονίσει τη δράση της με τους άλλους συλλόγους των εργαζομένων των πανεπιστημίων (ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικών) και τους φοιτητικούς συλλόγους,
  • καλεί το υπουργείο να μην καταθέσει την πρόταση νόμου και να ενισχύσει επιτέλους σε προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο,
  • καλεί το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο του ΠΘ να πάρουν την πρέπουσα συνταγματική θέση ενάντια στην κατάθεση του σ/ν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις τους,
  • δεσμεύει το νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου να καλέσει, μετά τη συγκρότησή του, εκ νέου ΓΣ του ΕΣΔ προκειμένου να καθορίσει τη στάση της εν όψει κατάθεσης του σ/ν,
  • καλεί σε άμεση αντίδραση τους συναδέλφους, ενάντια στην περαιτέρω υπονόμευση του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου και ως εκ τούτου συμμετοχή στις κατά τόπους κινητοποιήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα