αφισα
Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 10:30

Αυτή την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, και ώρα 10:30 π.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ASHES, σε σκηνοθεσία του φοιτητή του Τομέα Θεατρικών, Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας, Γιάννη Μαθιουδάκη, στο κανάλι της Βουλής.

Το Ashes αποτελεί επίσημη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στα Φοιτητιβίσματα 2024 – δεκαπεντάλεπτες ταινίες που παράγονται στα πλαίσια του προγράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ της Βουλής των Ελλήνων και της Τηλεόρασης της Βουλής. Στο πρόγραμμα για το 2023 συμμετείχαν 55 φοιτητές από 37 τμήματα και 18 ελληνικά Πανεπιστήμια.

σταχτη

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπροσώπησε ο φοιτητής του Τομέα Θεατρικών, Κινηματογραφικών και Μουσικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας, Γιάννης Μαθιουδάκης, ως Σκηνοθέτης της ταινίας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Υπεύθυνη – Σύνδεσμος του Προγράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ για το Τμήμα Φιλολογίας και Επιβλέπουσα Παραγωγής είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Κινηματογράφου, Παναγιώτα Μήνη.

Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών, Ashes, η οινοποιός και αμπελουργός Ηλιάνα Μαλίχιν μιλά για τις τραγικές ώρες που έζησαν οι κάτοικοι των Μελάμπων Ρεθύμνου από τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στις 15 Ιουλίου 2022 και μέσα σε σχεδόν 4 ημέρες κατέκαψε εκτάσεις περίπου 20.000 στρεμμάτων και το 90% των παλαιών προφυλλοξηρικών αμπελώνων των Μελάμπων –ενός χωριού με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αμπελουργική παράδοση και ιστορία.

ashes

Οι ταινίες του προγράμματος μεταδίδονται κάθε Κυριακή στις 10:30 π.μ. και κάθε Σάββατο στις 09:30 π.μ. σε επανάληψη.

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης με το Ashes θα μεταδοθεί:

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, ώρα 10:30 π.μ. στο Κανάλι της Βουλής και σε επανάληψη το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, ώρα 09:30 π.μ.

Η προβολή είναι διαθέσιμη σε ζωντανή μετάδοση και μέσω του WebTV της Τηλεόρασης της Βουλής (https://parltv.live.grnet.gr/webtv/)

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητες επί χουντας
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
Η παρούσα διπλωματική εργασία προσεγγίζει την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) στη χώρα μας αξιοποιώντας το σχολικό αρχείο. Ειδικότερα επιχειρεί να...
Δικτατορία και Σχολείο: Οι αποκαλύψεις ενός σχολικού αρχείου
συνελευση φοιτητεσ
ΑΕΙ: Τι προτείνουν πανεπιστημιακοί για τους φοιτητές - Και «έξυπνη κάρτα» για σίτιση-στέγαση
Ζητούν και προκήρυξη θέσεων μονίμων στελεχών στα Κέντρα Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
ΑΕΙ: Τι προτείνουν πανεπιστημιακοί για τους φοιτητές - Και «έξυπνη κάρτα» για σίτιση-στέγαση