εκπαιδευτικός
Αυτό που έγινε στο Ρέθυμνο δεν είναι το πρώτο – και φοβόμαστε ότι δεν θα είναι ούτε το τελευταίο – περιστατικό της λογικής «πάμε και όπου βγει» στα σχολεία μας.

Με αφορμή την ηλεκτροπληξία που υπέστη ένας καθηγητής στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου την ώρα του μαθήματος μπροστά τους μαθητές του και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι η «εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο είναι εξοργισμένη με την "επίρριψη ευθυνών", δυστυχώς και με τη συνδρομή της ΔΔΕ Ρεθύμνου, στο "ελαττωματικό πολύμπριζο", σαν να μην υπάρχουν το 2024 αποτελεσματικά αντιηλεκτροπληξιακά συστήματα προστασίας, ακόμα και για τέτοιες περιπτώσεις».

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για το ατύχημα εκπαιδευτικού στο Π.Γ. Ρεθύμνου – Παράσταση διαμαρτυρίας

 «Πάμε κι όπου βγει» στην Εκπαίδευση».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που υπέστη ηλεκτροπληξία εν ώρα μαθήματος και εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Εκφράζουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στη σχολική κοινότητα του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που σοκαρισμένοι πληροφορήθηκαν την περιπέτεια του συναδέλφου. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο είμαστε εξοργισμένοι. Είμαστε εξοργισμένοι με την «επίρριψη ευθυνών», δυστυχώς και με τη συνδρομή της ΔΔΕ Ρεθύμνου, στο «ελαττωματικό πολύμπριζο», σαν να μην υπάρχουν το 2024 αποτελεσματικά αντιηλεκτροπληξιακά συστήματα προστασίας, ακόμα και για τέτοιες περιπτώσεις.

Είμαστε εξοργισμένοι με τις κλειστές πόρτες που βρίσκουμε από τη δημοτική αρχή όταν θέλουμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα των σχολείων μας. Όταν, δικαίως όπως δυστυχώς αποδεικνύεται, ανησυχούμε για τους ελλιπείς ελέγχους ασφαλείας, από την αντισεισμική προστασία μέχρι τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Είμαστε εξοργισμένοι με την κυβέρνηση, που έχει μετατρέψει την Παιδεία σε επιχείρηση για λίγους και την ίδια στιγμή αφήνει τα δημόσια σχολεία στην τύχη τους, χωρίς να φροντίσει ούτε για τα στοιχειώδη. Αυτό που έγινε στο Ρέθυμνο δεν είναι το πρώτο – και φοβόμαστε ότι δεν θα είναι ούτε το τελευταίο – περιστατικό της λογικής «πάμε και όπου βγει» στα σχολεία μας.

Για το παρολίγον μοιραίο συμβάν υπάρχουν ευθύνες και θα αναζητηθούν.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18/1/24, ώρα 12.00, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, πριν την έναρξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση ισχύει η στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ, 12.00-14.00.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                                                                     Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                                                            Δέσποινα Νικολάου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asthenoforo.jpg
Τραγωδία στην Κυνουρία: Δύο εργάτες νεκροί από ηλεκτροπληξία σε βουλκανιζατέρ
Μοιραίο εργατικό δυστύχημα κατά τη μεταφορά ελαστικών – Το ανυψωτικό μηχάνημα φέρεται να ακούμπησε καλώδια υψηλής τάσης
Τραγωδία στην Κυνουρία: Δύο εργάτες νεκροί από ηλεκτροπληξία σε βουλκανιζατέρ
ploio
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για το Πάσχα
Εκπτώσεις έως και 50% σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση των αναπληρωτών στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τους
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για το Πάσχα
συσκεψη
Μητσοτάκης: Σύσκεψη-ορόσημο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών
Ενημερωτικό σημείωμα για τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την ψήφιση του νόμου για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών...
Μητσοτάκης: Σύσκεψη-ορόσημο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών