εκπα συνεργασια με ιδρυμα καρεζη
H συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ιατρικής Σχολής, της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας και του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη», διασφαλίζει την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εξειδικευμένη Ανακουφιστική Φροντίδα σε  ασθενείς με χρόνιες ή και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες

Στις 10 Ιανουαρίου 2024 επισφραγίστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας στη χώρα μας με τη σύμπραξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη», σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η διεύρυνση και ανάπτυξη της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Τζένη Καρέζη» σε κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. 

Συγκεκριμένα, η συνεργασία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ιατρικής Σχολής, της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας και του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη», διασφαλίζει την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εξειδικευμένη Ανακουφιστική Φροντίδα σε  ασθενείς με χρόνιες ή και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες από όλη την Ελλάδα.

Αναμένεται να αναπτυχθούν περαιτέρω:

α) Τα  Εξωτερικά Ιατρεία της  Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Τζένη Καρέζη»  όπου εργάζονται  καθημερινά εξειδικευμένοι επιστήμονες για την ανακούφιση των σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων (που προέρχονται είτε από την εξέλιξη της νόσου είτε από τις θεραπείες) και των κοινωνικών και πνευματικών αναγκών του ασθενούς και της οικογένειας για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής τους.

β) Η Ημερήσια Νοσηλεία με την παροχή άνεσης και ευκολίας στον ασθενή και την οικογένεια.

γ) Η Ανακουφιστική Φροντίδα για Παιδιά και Εφήβους που θα στελεχωθεί από διεπιστημονική ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας (παιδιάτρων, ψυχολόγων, νοσηλευτών) για την παροχή ολοκληρωμένης διαχείρισης των σωματικών, ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών αναγκών των παιδιών και εφήβων με απειλητικές για τη ζωή ή και χρόνιες ασθένειες και θα αποτελέσει Κέντρο Εξειδίκευσης και Έρευνας Ανακουφιστικής Φροντίδας παιδιών και εφήβων.

δ) Το «Εκπαιδευτικό Κέντρο» όπου θα εκπαιδεύονται και θα εξειδικεύονται  λειτουργοί υγείας από όλη την Ελλάδα (γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι) και επιστήμονες ανθρωπιστικών και κοινωνικών επαγγελμάτων σε θεωρητικό και κλινικό επίπεδο. 

Το Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» ιδρύθηκε το 1992 στη μνήμη της μεγάλης και αξέχαστης ηθοποιού Τζένης Καρέζη για να υλοποιηθεί η επιθυμία της για την ανάπτυξη της ανακουφιστικής φροντίδας στη χώρα μας. Είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και αποτελεί τον πρώτο ιδρυθέντα Φορέα στην Ελλάδα ο οποίος έως και σήμερα υπηρετεί αποκλειστικά τον σκοπό της εξειδικευμένης Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με χρόνια ή με απειλητικά για τη ζωή νοσήματα μέσω της στήριξης της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη».

Διεύθυνση Μονάδας και Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη»: Κορινθίας 27, Αμπελόκηποι
Τηλ. επικοινωνίας: 210 770766
site: https//jkf.gr                    
fb: Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη»
fb: Ίδρυμα Τζένη Καρέζη
Instagram: jenny_karezifoundation   
email: [email protected]
email: [email protected]

https://hub.uoa.gr/collaboration-medical-school-and-jenny-karezi-foundation/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου
«Όλα αυτά είναι αναληθή και συκοφαντικά και αυτοί που το έγραψαν κρύβονται πίσω από μια ανώνυμη καταγγελία»
Άμφισσα: Απάντηση της διευθύντριας σχετικά με την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου