φασιστικά συνθήματα
«Καθηγητάδες άθεοι, εθνομηδενιστές»: Με φασιστικά συνθήματα στοχοποιούν εκπαιδευτικούς

Από εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα που στοχοποιούν εκπαιδευτικούς, γέμισαν οι τοίχοι των συστεγαζόμενων σχολείων στο σχολικό συγκρότημα Αναύρου του Βόλου.

Όπως κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους οι Διευθυντές των σχολείων, απόψε μετά τα μεσάνυκτα, φασιστικά στοιχεία βανδάλισαν τους τοίχους του Εσπερινού ΓΕΛ, του 2ου Προτύπου Γενικού Λυκείου και του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου.

Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των συστεγαζόμενων σχολείων εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τα εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους των σχολείων, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία. Τα ίδια συνθήματα εντοπίστηκαν και σε τοίχους των 8 ου Γυμνασίου και 8 ου Γενικού Λυκείου Βόλου, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα Αναύρου.

Το Δελτίο Τύπου των εκπαιδευτικών του Εσπερινού ΓΕΛ, του 2ου Πρότυπου ΓΕΛ και του 2ου Πρότυπου Γυμνάσιο Βόλου

Με εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα γέμισαν οι τοίχοι του σχολικού συγκροτήματος Αναύρου στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς
Την Κυριακή το βράδυ 7/1/2024 εθνικιστικά, φασιστικά στοιχεία βανδάλισαν τους τοίχους του Σχολικού συγκροτήματος Αναύρου, όπου συστεγάζονται το Εσπερινό ΓΕΛ, το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ και το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων των συστεγαζόμενων σχολείων εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τα εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα που εμφανίστηκαν στους τοίχους των σχολείων μας, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Είναι απαράδεκτο και αντίθετο προς τις αξίες μας το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί  μας στοχοποιούνται με απειλητικά συνθήματα όπως "φόλα στους ανθέλληνες καθηγητές" και, επίσης, να χαρακτηρίζεται το εκπαιδευτικό μας έργο σαν “ανθελληνική προπαγάδα”.

Η επονομαζόμενη “οργάνωση εθνικιστών Μαγνησίας” με αυτοκόλλητα που γέμισαν τους τοίχους των σχολείων καλεί 
τους μαθητές σε δράση, γιατί “όσο συνεχίζεται των λαθρο η εισβολή τόσο θα σκοτώνουν έθνος και φυλή”.

Καταδικάζουμε κάθε πράξη που υπονομεύει το κλίμα ασφάλειας και σεβασμού στο σχολικό περιβάλλον.
Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις απειλές και επιθέσεις ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων εναντίον εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία της χώρας που κάνουν λόγο για «καθηγητάδες που έχει διορίσει το 
ανθελληνικό καθεστώς» και για «άθεους, εθνομηδενιστές».

Το βασικό μας μέλημα είναι οι μαθητές μας. Δεν πρέπει να δηλητηριαστούν τα μυαλά και οι ψυχές τους με το μίσος, την ξενοφοβία, και το ρατσισμό.
Προτρέπουμε την σχολική κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της και να διασφαλίσει ένα περιβάλλον στο οποίο ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η καλλιέργεια δημοκρατικών συνειδήσεων θα είναι οι βασικές αρχές μας.
Το δημοκρατικό σχολείο επιβάλλεται να γίνει ανάχωμα στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την φασιστική ιδεολογία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα