panepistimio thessalias
Παραμονή των Χριστουγέννων ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Κατάταξης των Πανεπιστημίων και νωρίτερα των Επιστημόνων από την AD Scientific Index που κατατάσσει στους καλύτερους του κόσμου 10 ερευνητές από όλες τις επιστήμες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σημαντικές διακρίσεις καταγράφει και φέτος το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε ότι αφορά την παγκόσμια κατάταξη των Πανεπιστημίων και των επιστημόνων που εργάζονται σε αυτά από τoν δείκτη «AD Scientific Index».

Συγκεκριμένα, ο δείκτης «AD Scientific Index» (Alper-Doger Scientific Index) είναι ένα σύστημα κατάταξης και ανάλυσης που βασίζεται στην επιστημονική απόδοση και την προστιθέμενη αξία της επιστημονικής παραγωγικότητας μεμονωμένων επιστημόνων.

Χρησιμοποιώντας συνολικά εννέα παραμέτρους, ο «AD Scientific Index» δείχνει την κατάταξη των επιστημόνων σε 11 μαθήματα (Γεωργία και Δασοκομία, Τέχνες, Σχέδιο και Αρχιτεκτονική, Επιχειρήσεις και Διοίκηση, Οικονομικά και Οικονομετρία, Εκπαίδευση, Μηχανική και Τεχνολογία, Ιστορία, Φιλοσοφία, Θεολογία, Δίκαιο / Νομικές και Νομικές Σπουδές, Ιατρικές και Επιστήμες Υγείας, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες και άλλα), 256 τομείς, 22.350 ιδρύματα, 218 χώρες, 10 περιοχές (Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ωκεανία, Αραβικός Σύνδεσμος, EECA , BRICS, Λατινική Αμερική και COMESA) και στον κόσμο.

Σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlaissa.gr, οι δέκα διακριθέντες καθηγητές, μεταξύ των οποίων και οι νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, είναι οι εξής:

  • Ο καθηγητής Εργοφυσιολογίας Γιάννης Κουτεντάκης
  • Ο καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Παναγιώτης Τσιακάρας
  • Ο καθηγητής νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Χατζηγεωργίου
  • Ο καθηγητής παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Νταλέκος
  • Ο καθηγητής βιοχημείας Θανάσης Τζαμούρτας
  • Ο καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων Δημήτρης Μπογδάνος
  • Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης
  • Ο καθηγητής φυσιολογίας – τοξικολογίας Δημήτρης Κουρέτας
  • Ο καθηγητής Βιομετρίας – Βιομαθηματικών Ηλίας Ζιντζάρας
  • Ο καθηγητής Νευρολογίας Ευθύμιος Δαρδιώτης

Ο καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Κλινικής Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, Δημήτριος Μπόγδανος, που βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους καθηγητές του κόσμου, σε σημείωμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής:

«Το να συγκαταλέγεσαι για άλλη μια χρονιά στο 3% των καλύτερων του κόσμου αποτελεί μια έμμεση ένδειξη ότι κάτι κάνεις σωστά, πάντα με τη αρωγή των συνεργατών σου και της ερευνητικής σου ομάδας που της αξίζουν τα συγχαρητήρια.

Χωρίς συνεργασίες και πολύ δουλειά δεν παράγεται επιστήμη.

Συγχαρητήρια στην ομάδα μας που στόχευε και στοχεύει ψηλά και τα καταφέρνει επάξια παρά τις αντίξοες συνθήκες προαγωγής της έρευνας και της αριστείας στη χώρα μας.

Παραμονή των Χριστουγέννων ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Κατάταξης των Πανεπιστημίων και νωρίτερα των Επιστημόνων από την αξιόπιστη AD Scientific Index που μαζί με άλλους 10 ερευνητές από όλες τις επιστήμες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κατατάσσει στους καλύτερους του κόσμου.

Τα νέα μας γεμίζουν, αισιοδοξία, χαρά, ευχαρίστηση, ηθική και πνευματική ικανοποίηση για την προσπάθεια δεκαετιών και ευθύνη για το μέλλον.

Συγχαρητήρια σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες συναδέλφους που υψώνουν την γαλανόλευκη σημαία της έρευνας και της καινοτομίας στις κορυφές της επιστήμης!!!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kalpi-ekloges-.jpg
Είναι ώρα να συζητήσουμε περί συνεργασίας προοδευτικών κομμάτων
«Το ευρύτερο πολιτικό τοπίο στην Ευρώπη – τόσο στις εθνικές εκλογές των κρατών όσο και στις ευρωεκλογές – εδώ και αρκετά χρόνια κινείται στον...
Είναι ώρα να συζητήσουμε περί συνεργασίας προοδευτικών κομμάτων