θρανια
"Ενώ η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων σχετικά με το Συλλογικό Προγραμματισμό είχε επιβεβαιωθεί σε πρόσφατη συνεδρίασή του (εκτός αυτής του Οκτωβρίου του 2023), προέβη αυθαίρετα  στην κατάργηση της απόφασης αυτής αναθέτοντας εγγράφως με πράξη της ιδίας διαφορετικά σχέδια δράσης και στόχους".

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τις ενέργειες της Διευθύντριας  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων η οποία κατάργησε την απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων για  το συλλογικό προγραμματισμό και την ανάρτηση σχεδίων δράσης αναφορικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας του ν. 4823/2021, στη βάση των ενιαίων κειμένων αποτίμησης και προγραμματισμού δράσης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της Δ. Ο. Ε.  
Η κα Διευθύντρια, ύστερα από την αποστολή της εγκυκλίου του Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘΑ κου Κατσαρού, και ενώ η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων σχετικά με το Συλλογικό Προγραμματισμό είχε επιβεβαιωθεί σε πρόσφατη συνεδρίασή του (εκτός αυτής του Οκτωβρίου του 2023), προέβη στην κατάργηση της απόφασης αυτής αναθέτοντας εγγράφως με πράξη της ιδίας διαφορετικά σχέδια δράσης και στόχους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                    

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου  

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, αφού ενημερώθηκε από συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες – αντιδημοκρατικές και καθόλα παράνομες ενέργειες (με βάση το Π. Δ. 79/2017) της Διευθύντριας  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων κας Δούμα Ειρήνης, η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο κατάργησε την απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων για  το συλλογικό προγραμματισμό και την ανάρτηση σχεδίων δράσης αναφορικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας του ν. 4823/2021, στη βάση των ενιαίων κειμένων αποτίμησης και προγραμματισμού δράσης των Δημοτικών Σχολείων της χώρας με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις της Δ. Ο. Ε.  
Η κα Διευθύντρια, ύστερα από την αποστολή της καθόλα παράνομης εγκυκλίου του Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘΑ κου Κατσαρού, και ενώ η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων σχετικά με το Συλλογικό Προγραμματισμό είχε επιβεβαιωθεί σε πρόσφατη συνεδρίασή του (εκτός αυτής του Οκτωβρίου του 2023), προέβη αυθαίρετα  στην κατάργηση της απόφασης αυτής αναθέτοντας εγγράφως με πράξη της ιδίας διαφορετικά σχέδια δράσης και στόχους.

Έχει προηγηθεί η απαγόρευση της εισόδου του Προέδρου του σωματείου στο σχολείο, από την κα Διευθύντρια, η οποία έχει ήδη καταγγελθεί εγγράφως. 
Σε παρέμβαση που έκανε ο Πρόεδρος του σωματείου μας στο 2ο Δημ. Σχολείο Μελισσίων ενημέρωσε το σύνολο των εκπαιδευτικών σχετικά με το καθόλα παράνομο περιεχόμενο της εγκυκλίου του Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘΑ σύμφωνα με την γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. και τις αποφάσεις του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. καλώντας τις/τους συναδέλφους και την κα Διευθύντρια να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του συλλόγου των διδασκόντων. 

Με βάση όλα τα παραπάνω το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αποφασίζει την ΔΙΑΓΡΑΦΗ της κας Δούμα Ειρήνης – Διευθύντριας του 2ου Δημ. Σχ. Μελισσίων από το μητρώο μελών του σωματείου μας, διότι με βάση το άρθρο 7 του καταστατικού του σωματείου μας : «αποδεδειγμένα ενεργεί ενάντια στον σκοπό του συλλόγου, αρνείται να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της Γ. Σ. και του Δ. Σ. και με διάφορους τρόπους εμποδίζει την πραγμάτωσή τους…». 

Επιπλέον καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να συνδράμει το σωματείο μας με τις υπηρεσίες της νομικής του συμβούλου ώστε να προβούμε στην προσβολή με ένδικα μέσα των παράνομων πράξεων ανάθεσης και καταπάτησης των αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, σε αυτή και σε όποια άλλη αντίστοιχη περίπτωση.

Όποιος/όποια διαλέγει να συνταχθεί πλήρως και υπηρετικά με την εξουσία και την  πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση Διευθυντή/Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου ή στελέχους εκπαίδευσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ. 

Τέλος καλύπτουμε πλήρως συνδικαλιστικά και νομικά τις/τους συναδέλφους  των σχολείων της περιοχής ευθύνης μας, ώστε με βάση τις αποφάσεις, τις ανακοινώσεις και τις οδηγίες της ΔΟΕ να μην εφαρμόσουν καμία παράνομη εντολή σε σχέση με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
Συγκρούστηκαν ένα φορτηγό με ένα βαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ δύο ακόμα να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο...
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
filozoia
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα
Συνολικά, κατατέθηκαν 3.148 έργα, τα οποία δημιούργησαν περισσότεροι από 5.500 μαθητές και μαθήτριες από 312 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία,...
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα