Thumbnail
Καταγραφή των πραγματικών κενών του κλάδου ΠΕ 91.01 (θεατρολόγων), σε Γενική και Ειδική αγωγή, για τη σύσταση των αντίστοιχων οργανικών θέσεων.

Επιστολή με αφορμή το έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ στις 14.12.2023, με το οποίο ζητάει τις εισηγήσεις για ίδρυση οργανικών θέσεων στη Γενική και Ειδική Αγωγή (ΣΜΕΑΕ) μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, απέστειλε σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), με σκοπό την καταγραφή των πραγματικών κενών του κλάδου ΠΕ 91.01 (θεατρολόγων), σε Γενική και Ειδική αγωγή, για τη σύσταση των αντίστοιχων οργανικών θέσεων.

Η Επιστολή του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) 

Προς:

τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
τη Διεύθυνση Προσωπικού του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Πιερρακάκη Κ.
Υφυπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδια για θέματα
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μιχαηλίδου Δ.
Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας , Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής κ. Κατσαρό Γ.


Θέμα: Αίτημα του Π.Ε.ΣΥ.Θ. για την καταγραφή των πραγματικών κενών του κλάδου ΠΕ 91.01 (θεατρολόγων), σε γενική και ειδική αγωγή, για τη σύσταση των αντίστοιχων οργανικών θέσεων.

Αξιότιμες κυρίες,
Αξιότιμοι κύριοι

Με το από 14/12/2023 έγγραφό του, το ΥΠΑΙΘΑ ζητάει τις εισηγήσεις σας για ίδρυση οργανικών θέσεων στη γενική και ειδική αγωγή (ΣΜΕΑΕ) μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023. Με την παρούσα επιστολή αιτούμαστε την καταγραφή των πραγματικών κενών του κλάδου ΠΕ 91.01 (θεατρολόγων) και απόδοσή τους ως οργανικά, καθώς, σύμφωνα και με τη σαφή οδηγία του Υπουργείου, καλείσθε να λάβετε υπόψη «τις πραγματικές ανάγκες των Διευθύνσεών σας σε όλους τους κλάδους». 

Με βάση λοιπόν τις πραγματικές ανάγκες, σας υπενθυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια, εργάζονται συστηματικά περί τους/τις 900 θεατρολόγους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αριθμός, που και πάλι δεν αντιπροσωπεύει τις ζητούμενες πραγματικές ανάγκες, καθώς δεν περιλαμβάνει τα κενά στα σχολεία εκείνα, όπου το μάθημά μας, με βάση την παιδαγωγικά επιβλαβή πρακτική των αναθέσεων, διδάσκεται από μη εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Πρακτική, που αποποιείται ακόμα και το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ, αφού, όπως μας είπε κι ο ΓΓ σε ερώτημά μας για το θέμα των αναθέσεων, «η οδηγία του Υπουργείου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις είναι να αποφεύγονται τέτοιες πρακτικές που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης».

Παρά την πολυετή προσφορά μας στην εκπαίδευση, η οποία και αναγνωρίζεται από μαθητές, γονείς και συναδέλφους/ισσες, μόνο το 20% από εμάς καλύπτει θέσεις μόνιμου προσωπικού, κι αυτές όχι οργανικές! Το 80% δηλαδή του κλάδου μας εργάζεται αναπληρώνοντας πάγια τον εαυτό του! Οι περισσότεροι/ες από εμάς μετακινούμαστε, περιπλανιόμαστε για πάνω από 5, 7, ακόμα και 10 χρόνια! Μεγαλώσαμε! Απαιτούμε το τέλος της εργασιακής μας εξαθλίωσης και της παράλληλης υποτίμησης του επιστημονικού μας αντικειμένου! Να συσταθούν οργανικές σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και στις μεγάλες περιφέρειες, προκειμένου να γίνει ο ανάλογος οικογενειακός προγραμματισμός, να γνωρίζουμε που δουλεύουμε και να μπορούμε να προσφέρουμε, από σταθερή βάση, συστηματικά, τα μέγιστα δυνατά οφέλη του μαθήματός μας!

Παρακαλούμε όπως αποκαταστήσετε την κατάφορη αδικία εις βάρος του κλάδου μας, αλλά και των μαθητών/τριών μας και αποδώσετε όλα τα πραγματικά κενά, σε γενική και ειδική αγωγή, για τη σύσταση των αντίστοιχων οργανικών θέσεων.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα