ειδικό σχολείο Ρέθυμνο
Οι μαθητές κάνουν μάθημα υπό άθλιες συνθήκες σε δωμάτια- κουτιά- Στην κουζίνα οι τοίχοι ξεκολλάνε, ενώ τα τοιχία ακριβώς από πάνω της, έχουν υποχωρήσει και πέφτουν

Μαθητές δημοτικού από το ειδικό σχολείο του Ρεθύμνου στα Μισίρια, και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο οποίο φοιτούν 35 παιδιά, προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε αίθουσες- τρύπες, ενώ για εκείνα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και έχουν συχνά ανάγκη από ιδιωτικότητα και απομόνωση, υπάρχει μόνο ένα δωμάτιο ηρεμίας.

Το ΕΕΕΕΚ, το μοναδικό δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό που απευθύνεται σε μαθητές με ειδικές ανάγκες, φιλοξενείται προσωρινά από το ειδικό δημοτικό σχολείο, σε μια φιλοξενία που έχει κρατήσει 20 χρόνια. Το σχολείο έχει ουσιαστικά χωριστεί στα δύο, με τους μαθητές του εργαστηρίου, να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα υπό άθλιες συνθήκες σε δωμάτια- κουτιά

Η τραπεζαρία των παιδιών, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, με ένα τραπέζι και δύο στρώματα κάτω, ήταν οι αποθήκες του δημοτικού σχολείου. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του neakriti.gr, οι μεγαλύτερες αίθουσες, έχουν διχοτομηθεί σε δύο ή τρία δωμάτια που θυμίζουν τρύπες.

Παράλληλα, το κτίριο σε πολλά σημεία εμφανίζει ρωγμές και ενδείξεις προβλημάτων στατικότητας, προκαλώντας τρόμο στη σκέψη ότι παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται καθημερινά σε αυτούς τους χώρους, ρισκάροντας την ασφάλεια τους.

Στην κουζίνα οι τοίχοι ξεκολλάνε, ενώ τα τοιχία ακριβώς από πάνω της, έχουν υποχωρήσει και πέφτουν.

Εδώ και 5 χρόνια οι εγκαταστάσεις της πρώην Κεντρικής Επιτροπής Γενικών Εξετάσεων, έχουν παραχωρηθεί στο δήμο Ρεθύμνου από το υπουργείο, ώστε να στεγάσουν το ΕΕΕΕΚ και το ΕΝΕΕΓΥΛ, και ακόμα βρίσκονται ανεκμετάλλευτες, οδηγώντας σε αγανάκτηση τους εκπαιδευτικούς, που καταλογίζουν ευθύνες στη στάση των αρμόδιων αρχών, αφού η σύμβαση λήγει σε ένα μήνα και τόσα χρόνια, όπως δηλώνουν, εισπράττουν μόνο κοροϊδία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατάτες
Πατάτες φούρνου που βγαίνουν τέλειες: Το ιταλικό τρικ που κάνει τη διαφορά
Δεν χρειάζεται ούτε ειδικά μπαχαρικά ούτε ακριβά σκεύη. Μόνο μια μικρή αλλαγή στη διαδικασία, εμπνευσμένη από τις ιταλικές κουζίνες.
Πατάτες φούρνου που βγαίνουν τέλειες: Το ιταλικό τρικ που κάνει τη διαφορά