Σάμος: Ολόκληρα σχολεία λειτουργούν σε κοντέινερ... Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
«Να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν αίθουσες κατάλληλες για διδασκαλία ώστε τα συστεγαζόμενα σχολεία να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες τους», τονίζει η ΕΛΜΕ Σάμου

Ολόκληρα σχολεία στη Σάμο λειτουργούν σε κοντέινερ, ελλείψεις αιθουσών «μπαλώνονται» με κοντέινερ, ενώ υπάρχουν ακατάλληλες αίθουσες και συστέγαση σχολείων.

Αυτά καταγγέλει η ΕΛΜΕ Σάμου σε ανακοίνωσή της και ζητά από τον Δήμο νααναλάβει την ευθύνη και να προστατέψει Διευθυντές και εκπαιδευτικούς από διαμάχες που μόνο ένταση δημιουργούν στη σχολική κοινότητα.

«Να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν αίθουσες κατάλληλες για διδασκαλία ώστε τα συστεγαζόμενα σχολεία να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες τους», τονίζει η ΕΛΜΕ.

Ολη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου

Τα σχολεία της Σάμου εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά κτιριακά-στεγαστικά προβλήματα, τα οποία οξύνθηκαν μετά το σεισμό του 2020. Ολόκληρα σχολεία λειτουργούν σε κοντέινερ, ελλείψεις αιθουσών «μπαλώνονται» με κοντέινερ, ακατάλληλες αίθουσες, συστέγαση σχολείων. Όλες αυτές οι υποτιθέμενες «λύσεις» φυσικά και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και πολλές φορές βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια παιδιών και εκπαιδευτικών.

Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να δημιουργούνται διενέξεις μεταξύ σχολείων για το πώς θα μοιραστούν αίθουσες και κοντέινερ, αφού έχουν μπροστά τους την άρνηση των υπεύθυνων να αντιμετωπίσουν την έλλειψη σχολικών χώρων και να αναλάβουν την ευθύνη εύρεσης σοβαρών λύσεων. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση σχολείων της πόλης της Σάμου που προσπαθούν να χωρέσουν τα τμήματά τους σε κοντέινερ, που κι αυτά δεν φτάνουν.

Ο Δήμος ως υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να προστατέψει Διευθυντές και εκπαιδευτικούς από διαμάχες που μόνο ένταση δημιουργούν στη σχολική κοινότητα. Να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν αίθουσες κατάλληλες για διδασκαλία ώστε τα συστεγαζόμενα σχολεία να καλύψουν άμεσα τις ανάγκες τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη