mathites-diamartyria-sygxoneuseis
Οι γονείς οργανώνουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ) και καλούν τον Υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει στις συγχωνεύσεις (φωτο αρχείου)

Αγώνα εναντίον της απόφασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για συγχώνευση  του 17ου Λυκείου και 13ου Γυμνασίου με το 4ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο δίνουν οι γονείς των μαθητών των δύο σχολείων, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, γράφουν στις σόλες των παπουτσιών τους τις αντιδράσεις γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών όλων των υπο συγχώνευση σχολείων, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης που έχει δηλώσει ότι θα γνωμοδοτήσει αρνητικά, των Α’,Β’ Γ’ ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι γονείς οργανώνουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ) και καλούν τον Υπουργό Παιδείας κο Κ. Πιερρακάκη «να ακούσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να αφουγκραστεί την αγωνία μας και να μην προχωρήσει στις συγχωνεύσεις των σχολείων μας».

Η ανακοίνωση των γονιών

Οι γονείς δηλώνουμε αποφασισμένοι ότι δεν θα επιτρέψουμε το μέλλον των παιδιών μας να θρυμματιστεί στη λογική του «κόστους» και της «βιωσιμότητας».

Με αυτό οδηγό, δίνουμε έναν αγώνα σε πολλά επίπεδα. Έναν αγώνα που ξεκινά από το Σύλλογο Γονέων και την κοινότητα του Σχολείου, μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, απευθύνεται στη Διοίκηση του Δήμου, τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, τους βουλευτές των κομμάτων και φτάνει μέχρι τον υπουργό και τον Πρωθυπουργό.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Καμία και κανένας δεν θα επιτρέψουμε να βάλει τη μόρφωση, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των παιδιών μας, στο ζύγι “κόστους – οφέλους”. Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί.

Το δηλώσαμε ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι μας βρίσκει αντίθετους, η πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Αρ. Πρωτ. 28719/2-112023) προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Θεσσαλονίκης, για συγχώνευση του 17ου Λυκείου και 13ου Γυμνασίου με το 4ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο.

Ο σχεδιασμός της ΔΔΕ μεθοδεύτηκε στα κρυφά χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση όχι μόνο των γονέων των μαθητών των σχολείων αλλά και των εκπαιδευτικών. Παρά και ενάντια στην σχετική σύσταση του Υπουργείου Παιδείας για «απαραίτητη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής πρότασης προς όφελος των μαθητών/τριών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή εκ των υστέρων διαμαρτυριών».

Η ίδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που όλα τα προηγούμενα χρόνια κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να επιτευχθεί η συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού των σχολείων μας, με “κόφτες” και “διαρροές” έρχεται σήμερα και μας κουνάει το δάχτυλο. Παράλληλα μας απειλεί ότι ακόμα και αν δεν εγκριθεί η συγχώνευση, θα φροντίσει να συρρικνώσει τον αριθμό των μαθητών, με αλλαγή των γεωγραφικών ορίων.

Μετά την μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης συναντήθηκαν με τον κο A. Κόπτση, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη του ΜΟΝΟ την εισήγηση της ΔΔΕ, προχώρησε σε θετική γνωμοδότηση υπέρ των συγχωνεύσεων.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, γράφουν στις σόλες των παπουτσιών τους τις αντιδράσεις γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών όλων των υπο συγχώνευση σχολείων, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης που έχει δηλώσει ότι θα γνωμοδοτήσει αρνητικά, των Α’,Β’ Γ’ ΕΛΜΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Είμαστε αποφασισμένοι, με δυναμικές, μαζικές, συντονισμένες κινητοποιήσεις, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να βάλουμε φρένο στις συγχωνεύσεις.

Αυτό αναδείχθηκε μέσα από τη σύσκεψη συντονισμού που πραγματοποιήσαμε με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσώπων όλων των Συλλόγων Γονέων και των Επιτροπών Γονέων των υπό συγχώνευση σχολείων (13ο, 4ο, 30ο, 12ο Γυμνάσιο, 17ο και 4ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, 4ο και 5ο Λύκειο Καλαμαριάς), των Δημοτικών Σχολείων (34ο, 36ο, 55ο) εκπροσώπων των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων, της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες, σε συνέντευξη τύπου και στην πραγματοποίηση κινητοποίησης στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ).

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας κο Κ. Πιερρακάκη να ακούσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να αφουγκραστεί την αγωνία μας και να μην προχωρήσει στις συγχωνεύσεις των σχολείων μας.

Ζητούμε να διασφαλίσει τη μόρφωση των παιδιών μας:

Σε σχολεία σύγχρονα, ασφαλή με όλους τους βοηθητικούς χώρους και τις υποδομές!

Με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Με διορισμό όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να μη λειτουργούν με κενά.

Ακόμα να μεριμνήσει ώστε:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην προχωρήσουν σε μεταβολή των γεωγραφικών ορίων των σχολείων που θα οδηγήσει στην αποψίλωση τους από μαθητικό δυναμικό.

Να μην υπάρξει καμία αναγκαστική μετακίνηση μαθητών των σχολείων της περιοχής.

τα Δ.Σ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και 17ου Λυκείου Θεσσαλονίκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;